Προϊόντα

Βιολογικά μανιτάρια από τις Σέρρες

23 Απριλίου 2014
Βιολογικά μανιτάρια από τις Σέρρες

Αγρότης και παράλληλα έμπορος έγινε ο κ. Βαγγέλης Δεληολάνης από την Πεντάπολη Σερρών, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εδώ και μερικά χρόνια καλλιεργεί, μεταποιεί και εμπορεύεται μανιτάρια πλευρώτους, τρούφα, αλλά και βατόμουρα, ενώ δεν ...

Νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας απο την Πειραιώς

15 Απριλίου 2014
Νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας απο την Πειραιώς

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς σταφυλιών των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Πέλλας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «Ε. Μαλαματίνα & Υιός ΑΕΒΕ».

Σπαράγγια: Η πρωιμότητα πρόλαβε τους Γερμανούς
15 Απριλίου 2014
Σπαράγγια: Η πρωιμότητα πρόλαβε τους Γερμανούς

Στα «σημεία» κρίθηκε το ιδιότυπο μπρα-ντε-φερ του ελληνικού σπαραγγιού με το αντίστοιχο γερμανικό. Η συγκομιδή στις περισσότερες περιοχές ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι πρωτόγνωρο, προσφέροντας τη δυνατότητα στο ελληνικό προϊόν να βγει πρώτο στην αγορά, πριν το γερμανικό.

Δύσκολη χρονιά για τη φράουλα
8 Απριλίου 2014
Δύσκολη χρονιά για τη φράουλα

Καλή παραγωγικά, κακή από πλευράς τιμών μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά για την ελληνική φράουλα. Η κάμψη της κατανάλωσης στις παραδοσιακές αγορές, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν επιφέρει πλήγμα στο προϊόν, το οποίο βρίσκεται στη μέση της εμπορικής δραστηριότητας, τη στιγμή που ...

Ελληνικός χυμός αρώνιας στην αγορά απ'τον Οκτώβριο
28 Μαρτίου 2014
Ελληνικός χυμός αρώνιας στην αγορά απ'τον Οκτώβριο

Ελληνικό χυμό αρώνιας θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται από τον προσεχή Οκτώβριο οι Έλληνες πολίτες, ο οποίος και θα φέρει όλες τις απαιτούμενες σφραγίδες που θα δηλώνουν την πιστοποίησή του, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών του ...

(upd)"Τσουρουφλίζει" την κυβέρνηση το γάλα
21 Μαρτίου 2014
(upd)

«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες» δήλωσε, ο πρωθυπουργός απο τις Βρυξέλλες, ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα.

Ποια η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ- Στη βιομηχανία το "μπαλάκι" για το γάλα
18 Μαρτίου 2014
Ποια η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ- Στη βιομηχανία το

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά, βάση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

"Thessagro", το πρωτόκολλο ποιότητας και προέλευσης των αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας
18 Μαρτίου 2014

Την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ποιότητας και προέλευσης των θεσσαλικών αγροτικών προϊόντων "Thessagro" ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (ΑΕΝΟΛ), με στόχο την προώθηση της αναγνωρισιμότητας των θεσσαλικών προϊόντων ποιότητας στις αγορές της ...

«Κοιμισμένος θησαυρός» από την κλωστική κάνναβη
14 Μαρτίου 2014
«Κοιμισμένος θησαυρός» από την κλωστική κάνναβη

Ένα χρόνο πάει κι έρχεται στα υπουργικά γραφεία, ωστόσο η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καθίσταται εκ νέου νόμιμη η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης.

Προ των πυλών η καθιέρωση του «Ελληνικού Σήματος»
13 Μαρτίου 2014
Προ των πυλών η καθιέρωση του «Ελληνικού Σήματος»

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το «Ελληνικό Σήμα» που θα φέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573