Ενέργειες για την προώθηση του ροδάκινου αποφάσισε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

11-07-2014, 17:05
Ενέργειες για την προώθηση του ροδάκινου αποφάσισε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη στήριξη των παραγωγών επιτραπέζιου ροδάκινου τόσο από πλευράς πολιτείας, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρίστος Γιαννακάκης, ζητώντας ωστόσο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για απορρόφηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ποσότητας του προϊόντος που στοιβάζεται σε αποθήκες.

 

Σήμερα έφθασε στο γραφείο του κ. Γιαννακάκη επιστολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία γνωστοποιείται στους παραγωγούς επιτραπέζιου ροδάκινου ότι μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποφάσισε τις εξής δράσεις για προώθηση του ελληνικού ροδάκινου στην εσωτερική αγορά:

 

τετραήμερη instore ενέργεια στο διάστημα από 14-17 Ιουλίου, με μεγάλη μείωση τιμής και με αφίσα που θα φαίνεται η αντίστοιχη μείωση της τιμής πώλησης, super deal τηλεοπτική ενέργεια, με χαμηλότερη τιμή πώλησης την περίοδο 18-20 Ιουλίου και τριήμερη instore ενέργεια από 21 έως και 23 Ιουλίου, με αφίσα όπου θα φαίνεται η αντίστοιχη μείωση της τιμής πώλησης ή η ποσοστιαία έκπτωση επί της αρχικής τιμής (15%-20%) πάλι σηματοδοτούμενη με αφίσα και αντίστοιχη δράση από 24-26 Ιουλίου 2014.

 

"Η συμβολή των αλυσίδων σούπερ μάρκετ είναι πολύ σημαντική και ζητούμε τη στήριξή τους", σημείωσε ο κ. Γιαννακάκης.
Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Βέροια, αποφασίστηκε σειρά ενεργειών για τη διάθεση του επιτραπέζιου ροδάκινου εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, που παραμένει στα "αζήτητα" λόγω διαφόρων παραγόντων στο διεθνές σκηνικό και με στόχο τη στήριξη των παραγωγών που βιώνουν φέτος τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας 20ετίας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη "οι τιμές πώλησης των επιτραπέζιων ροδάκινων έχουν καταρρεύσει, αφού διαμορφώνονται στα 20-25 λεπτά/κιλό στην καλή περίπτωση και 15-16 λεπτά/κιλό στην άσχημη, όταν η αντίστοιχη τιμή πέρυσι έφθανε στα 40-45 λεπτά/κιλό, γεγονός που οφειλόταν και στο γεγονός ότι η παραγωγή ήταν σημαντικά μειωμένη εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών".

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<