Παρουσιάζεται την Τετάρτη η πρωτοβουλία «ελληνικό πρωινό της Κρήτης»

26-03-2013, 14:14
Παρουσιάζεται την Τετάρτη η πρωτοβουλία «ελληνικό πρωινό της Κρήτης»

Το πρόγραμμα «ελληνικό πρωινό της Κρήτης» παρουσιάζεται αύριο σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αφορά πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, εμπλουτίζεται με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδος και έχει αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους, τους chef, τους παραγωγούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ήδη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Μεσσηνία, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Λέσβος, η Κως και η Ρόδος έχουν δημιουργήσει το τοπικό τους πρωινό, το οποίο προσφέρεται στα ξενοδοχεία τους.

 

Η εφαρμογή του ελληνικού πρωινού της Κρήτης στα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου στοχεύει και αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Θέματα της ίδιας ενότητας
03.19.2019 14:51

Συνέδριο για τη σημασία της γαστρονομίας στην ΕΕ
Η εκδήλωση έγινε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

12.14.2018 14:22

Στους δρόμους τα τρακτέρ από Δευτέρα
Στους δρόμους βγάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινώντας δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς δεν έμειναν...

05.18.2018 13:40

Εντείνονται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ για την προστασία της φέτας και του ελαιολάδου
Επισημάνσεις του Φορέα προς τους καταναλωτές.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<