Καταβάλλεται το de minimis στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης

22-03-2021, 13:33
Καταβάλλεται το de minimis στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης

Την καταβολή της αποζημίωσης μέσω των κονδυλίων του de minimis προς τους βαμαβακοπαραγωγούς της Ροδόπης, ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 

Όπως τονίζει, το 2018 οι βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού Ροδόπης υπέστησαν σημαντικές καταστροφές, και πριν τις εκλογές του 2019 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού συναντήθηκε με τους τότε βουλευτές της περιοχής, δια του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι εγκρίνει το σχετικό πόσο αποζημίωσης.

 

Ο κ. Στυλιανίδης όμως σχολιάζει αρνητικά πως δεν εκταμιεύτηκαν τα σχετικά χρήματα, ούτε υπογράφηκαν σχετικές Υπουργικές αποφάσεις. Όταν το καλοκαίρι του 2020 οι αγρότες του Έβρου κινήθηκαν οργανωμένα και πέτυχαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εισπράξουν την αντίστοιχη αποζημίωση, τότε ξανακινητοποιήθηκαν και οι αγρότες της Ροδόπης.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης σημειώνει πως πίεσε τεκμηριωμένα και συστηματικά τους αρμόδιους υπουργούς, με ανταπόκριση βρήκε από τον τότε ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση το Νοέμβριο του 2020. Μετά από παρεμβάσεις στο νέο Υπουργό κ. Λιβανό αλλά και στο οικονομικό επιτελείο, και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, εγκρίθηκε ποσό πάνω από 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους της Ροδόπης.

 

Σε σχετική του δήλωση ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε: «Ευχαριστώ την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους καλούς φίλους και συναδέλφους Υπουργούς Θόδωρο Σκυλακάκη, Σπήλιο Λιβανό και Μάκη Βορίδη για την άμεση ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα των αγροτών μας που με επιμονή τους υπέβαλα. Η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά επιδεικνύει συνέπεια και αποτελεσματικότητα για τους αγρότες μας, όπως ακριβώς έπραξε και με τις επιχειρήσεις της Θράκης και το 12% επιδότησης εργασίας. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει και τη διαφορά μας από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο χρόνια μετά εμείς απαντούμε με αποτελέσματα στην προεκλογική δημαγωγία και την ασυνέπεια τους. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο μας και γενικότερα την τοπική οικονομία και να επαναφέρουμε τη πολιτική αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα με έργα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του»

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.21.2020 15:47

Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer
Η μελέτη έδειξε ότι μια μακροχρόνια παρέμβαση με μεσογειακή διατροφή πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε 285 συμμετέχοντες, με υψηλό...

05.19.2020 19:27

Νέα μέτρα από τον Βορίδη για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου
Παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία μέσω της υιοθέτησης διαδικασιών που διευκολύνουν τους επενδυτές στην υλοποίηση των επενδυτικών...

04.06.2020 17:08

Κτηνοτρόφοι: Μας πνίγει η παράταση στις επιταγές κατά 75 μέρες!
Επτά μέτρα ζητά o Σ.Α.Σ.Σ.Ο.Ε. από την κυβέρνηση για τον κτηνοτροφικό κλάδο

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<