ΣΕΚΑΑ: Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία

26-03-2013, 16:01
ΣΕΚΑΑ: Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία

Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ), έπειτα από τις καταγγελίες για αλλοιωμένα φρούτα, ακατάλληλα για κατανάλωση.

 

Ο ΣΕΚΛΑ, ζητά να σταματήσει η δυσφήμιση των φρούτων και των λαχανικών με αυτό τον τρόπο και να εντοπιστούν και ν' αποδοθούν οι ευθύνες και ν' αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τη διανομή ακατάλληλων προϊόντων, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι τα σχολεία.

 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι:

 

«Έπειτα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τα περιστατικά με ακατάλληλα φρούτα στην ειδική χάρτινη συσκευασία που μοιράζονται στα σχολεία να πυκνώνουν, θα επιθυμούσαμε να προβείτε άμεσα σε εκτεταμένους ελέγχους για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα σχολεία με τίτλο "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά".

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ευθύνη του Υπουργείου σας, στόχο έχει να διαδώσει και να διευρύνει τη συμμετοχή των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή των παιδιών ως την υγιεινότερη λύση και κατά της παιδικής παχυσαρκίας και όχι να δυσφημίσει τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς αυτό στην ουσία είναι που γίνεται, όταν έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά με αλλοιωμένα φρούτα μέσα στις ειδικές συσκευασίες που διανέμονται στα σχολεία.

 

Είναι χρέος μας να διαδώσουμε με σωστό τρόπο και ασφαλή προϊόντα την ιδέα της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και όχι βεβαίως να υποστηρίξουμε την αλόγιστη διανομή προϊόντων που δεν έχουν ελεγχθεί κατάλληλα και δεν έχει διασφαλιστεί η ποιότητά τους πριν μοιραστούν στα σχολεία. Ζητούμε να ενταθούν οι έλεγχοι του οπεκΕΠΕ, να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις, ν' αποκατασταθεί το πρόγραμμα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Θέματα της ίδιας ενότητας
03.22.2021 13:33

Καταβάλλεται το de minimis στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης
Την καταβολή της αποζημίωσης μέσω των κονδυλίων του de minimis προς τους βαμαβακοπαραγωγούς της Ροδόπης, ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ...

10.21.2020 15:47

Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer
Η μελέτη έδειξε ότι μια μακροχρόνια παρέμβαση με μεσογειακή διατροφή πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε 285 συμμετέχοντες, με υψηλό...

05.19.2020 19:27

Νέα μέτρα από τον Βορίδη για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου
Παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία μέσω της υιοθέτησης διαδικασιών που διευκολύνουν τους επενδυτές στην υλοποίηση των επενδυτικών...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<