Παρουσιάζεται την Τετάρτη η πρωτοβουλία «ελληνικό πρωινό της Κρήτης»

26-03-2013, 14:14
Παρουσιάζεται την Τετάρτη η πρωτοβουλία «ελληνικό πρωινό της Κρήτης»

Το πρόγραμμα «ελληνικό πρωινό της Κρήτης» παρουσιάζεται αύριο σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αφορά πρόγραμμα, που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, εμπλουτίζεται με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδος και έχει αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους, τους chef, τους παραγωγούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ήδη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Μεσσηνία, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Λέσβος, η Κως και η Ρόδος έχουν δημιουργήσει το τοπικό τους πρωινό, το οποίο προσφέρεται στα ξενοδοχεία τους.

 

Η εφαρμογή του ελληνικού πρωινού της Κρήτης στα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου στοχεύει και αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

Θέματα της ίδιας ενότητας
03.22.2021 13:33

Καταβάλλεται το de minimis στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης
Την καταβολή της αποζημίωσης μέσω των κονδυλίων του de minimis προς τους βαμαβακοπαραγωγούς της Ροδόπης, ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ...

10.21.2020 15:47

Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer
Η μελέτη έδειξε ότι μια μακροχρόνια παρέμβαση με μεσογειακή διατροφή πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε 285 συμμετέχοντες, με υψηλό...

05.19.2020 19:27

Νέα μέτρα από τον Βορίδη για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου
Παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία μέσω της υιοθέτησης διαδικασιών που διευκολύνουν τους επενδυτές στην υλοποίηση των επενδυτικών...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<