Γεωργαντάς - Hackett: Στο επίκεντρο οι κοινές δράσεις για την αγροτική πολιτική

17-03-2022, 15:29
Γεωργαντάς - Hackett: Στο επίκεντρο οι κοινές δράσεις για την αγροτική πολιτική

Οι κοινές δράσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγροτική πολιτική, που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 21 Μαρτίου αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά με την υπουργό για τη χρήση γης και για τη βιοποικιλότητα της Ιρλανδίας, Pippa Hackett.

Η Ιρλανδή υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα, ενώ θέματα συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών αποτέλεσε τόσο η αγορά λιπασμάτων όσο και η χρήση των καλλιεργημένων εκτάσεων στη διάρκεια της κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κ. Γεωργαντάς με την κ. Hackett συνομίλησαν επίσης για ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή αυτονομία των αγροτών, την επισιτιστική ασφάλεια αλλά και θέματα σχετικά με την αγορά των ζωοτροφών, ενώ αντάλλαξαν εμπειρίες και προτάσεις για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση η Ιρλανδή υπουργός συνοδευόταν από τη πρέσβειρα της Ιρλανδίας στη χώρα μας, Ιseult Fitzerald, ενώ συμμετείχε σε αυτή και ο γγ του ΥΠΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
04.18.2022 13:21

Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας: Στόχος η «πράσινη» ανάπτυξη
Τη νέα τραπεζική της φιλοσοφία ως πράσινη τράπεζα πρώτης επιλογής αλλά και δεύτερης ευκαιρίας, με ξεκάθαρη στόχευση την χρηματοδότηση...

04.08.2022 14:39

Φραγκογιάννης: «Θα διασφαλίσουμε εξαγωγείς και αγρότες να βρούν δρόμο σε υποκατάστατες αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας»
Τις προσπάθειες της Οικονομικής Διπλωματίας να αντιμετωπιστούν οι "σημαντικές επιπτώσεις" από την κρίση Ουκρανίας- Ρωσίας...

04.08.2022 14:34

Νέα μέτρα ενίσχυσης αγροτών ζήτησε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Γ. Γεωργαντάς
Ο κ. Γεωργαντάς «κάλεσε την Επιτροπή να υιοθετήσει το κοινό έγγραφο 13 κρατών μελών, μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, και να συμπεριλάβει...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<