Στο νομό Λάρισας στελέχη της ΝΔ

17-03-2022, 15:26
Στο νομό Λάρισας στελέχη της ΝΔ

Τον νομό Λάρισας επισκέφθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής (ΠΕ) της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ, Ηλία Σουφλιά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Κτηνοτροφική Μονάδα «Αφοί Ζιώγα», στην Αμφιθέα Λάρισας, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον ιδιοκτήτη, Γιώργο Ζιώγα, με τον οποίο συνομίλησαν για τις ανάγκες του κλάδου, την επάρκεια των προϊόντων, την ανάπτυξη της μονάδας και τη στήριξη των κτηνοτρόφων.

Στο Συσκευαστήριο Φρούτων «Κίσσαβος»

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στην Αγιά, επισκεπτόμενοι το Συσκευαστήριο Φρούτων «Κίσσαβος» και συνάντησαν τους εταίρους Γιώργο Ζέικο, Δήμητρα Νίκα, Θωμά Σιμούλη και Διονύση Ντράχα, καθώς και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκήτης Αγιάς, όπου συνάντησαν τους εταίρους Βαγγέλη Μανίκα, Βασίλη Κάτσικα και Αθανάσιο Δημούλη. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας των συνεταιρισμών με τον γραμματέα της ΠΕ να τονίζει τη συνεχιζόμενη στήριξη της κυβέρνησης στους αγρότες ενόψει της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης και των διεθνών εξελίξεων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Κατόπιν, τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στην εταιρεία εμπορίας φρούτων του Γιάννη Χατζησαλάτα, με τον οποίον συνομίλησαν για την ανάπτυξη της επιχείρησης, τα θέματα του κλάδου της εμπορίας και διανομής γεωργικών προϊόντων αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αγιάς, Μαρία Ζεστούλη και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ, Βασιλική Μπάκουλα, Μιχαήλ Αμπελακιώτης, Βαΐα Μπίκα, Βασίλειος Σφυρής, Χρήστος Γραμμένος, Γιώργος Βλάχος και Σπύρος Μακροβασίλης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ), όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή του ΠΓΝΛ, Δημήτρη Κατσικονούρη, τον αν. διοικητή, Γεώργιο Αποστολίνα, τον υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, Ηλία Τσιαούση, τον διοικητή του ΓΝΛ, Γρηγόρη Βλαχάκη, τον αν. διοικητή του ΓΝΛ, Χάρη Τσιλιάκο, τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιάννη Γούλα και γιατρούς του νοσοκομείου.

Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πορεία της πανδημίας στη χώρα και η ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και του τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας

Στη συνέχεια, ο γραμματέας και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, όπου ο πρόεδρος, Δημήτρης Ντογκούληςεπεσήμανε ότι πρώτη φορά γίνεται μία τέτοια θεσμική επίσκεψη στο ΓΕΩΤΕΕ και αναφέρθηκε σε ζητήματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο στον νομό Λάρισας όσο και σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη και μέλη του Επιμελητηρίου, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, με τον οποίο συζήτησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής στον νομό και την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στην Ελασσόνα, αλλά και τον «Ιανό», που έχουν προχωρήσει σε έναν μεγάλο βαθμό. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των έργων στον Αχελώο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Βασίλης Πινακάς και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Τάνια Δόκου.

Ακολούθησε μία συνάντηση με τον δήμαρχο Κιλελέρ και πρόεδρο ΠΕΔ Θεσσαλίας, Θανάση Νασιακόπουλο, τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, τον δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου και τον δήμαρχο Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα στα γραφεία της ΔΕΕΠ Λάρισας, ενώ, στη συνέχεια, εκεί ο γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και ο γραμματέας Οργανωτικού είχαν μία συζήτηση με εκπροσώπους γεωργικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού.

Η επίσκεψη στον νομό Λάρισας ολοκληρώθηκε με μία διευρυμένη σύσκεψη με τα μέλη της ΔΕΕΠ και στελέχη του κόμματος από τον νομό.

Ο πρωτογενής τομέας είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα

Ο κ. Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: « …βλέπουμε μία κυβέρνηση που επενδύει στο να φτιάξει επιτέλους ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να βρεθούμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μας ξενάγησε ο διοικητής και είδαμε αυτό που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα, ότι επιτέλους μία κυβέρνηση προσέλαβε υγειονομικό προσωπικό, αύξησε τις ΜΕΘ, βελτίωσε τις υλικοτεχνικές υποδομές υπό δύσκολες συνθήκες. Ας αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στην πανδημία μειώθηκε ο μέσος χρόνος αναμονής στις ΜΕΘ από ό,τι πριν την πανδημία. Έγιναν πολλά και στην παιδεία, όπου μετά από 12 χρόνια είχαμε τόσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και ενώ τα κενά στα σχολεία που παλαιότερα ήταν ένα ανέκδοτο, φυσικά όχι για τους γονείς και τους μαθητές, μειώθηκαν και έτσι η χρονιά ξεκίνησε χωρίς κενά στις τάξεις».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Μαρινάκης στον πρωτογενή τομέα, που, όπως είπε, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Σήμερα είχα την ευκαιρία, μέσα από μία σειρά από ουσιαστικές επισκέψεις σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, καθώς και συζητήσεις, όπως φυσικά και με τον περιφερειάρχη μας τον Κώστα Αγοραστό, να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του νομού. Με τους εκπροσώπους των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής είχαμε μία ξεχωριστή συζήτηση και επιφυλαχθήκαμε να διατυπώσουμε μία συνολική πρόταση, όχι μόνο για τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου της Λάρισας αλλά όλης της Ελλάδας.

Ο πρωτογενής τομέας είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το έχουμε αποδείξει:

- Μειώνοντας φόρους στα συνεταιριστικά σχήματα, ΕΝΦΙΑ και φορολογικό συντελεστή στα αγροτεμάχια.

- Μειώνοντας το κόστος παραγωγής για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.

- Ολοκληρώνοντας τη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ, ύψους 19,3 δισ. για το 2021-2027.

- Υλοποιώντας το πρόγραμμα "Ύδωρ 2.0" για τα αρδευτικά έργα.

- Ενισχύοντας τους αγρότες και μέσα στην πανδημία με εθνικούς και ενωσιακούς πόρους και με επιστρεπτέες προκαταβολές.

Και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ήδη χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις για τους αγρότες, όπως ο μηδενικός συντελεστής για το αγροτικό πετρέλαιο για έναν χρόνο και η μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από 13% σε 6%».

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<