Πεβερέτος: Σε κίνδυνο η διατροφική επάρκεια της χώρας

13-03-2013, 14:45
Πεβερέτος: Σε κίνδυνο η διατροφική επάρκεια της χώρας

«Τα μέτρα σε βάρος των αγροτών, θα επιδράσουν αρνητικά όχι μόνο σε περαιτέρω μείωση της αγροτικής παραγωγής αλλά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στο σύνολό του, θέτοντας σε κρίση την διατροφική επάρκεια της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΣΕΚ, ο πρόεδρός του, κ. Π. Πεβερέτος.

 

Όπως επεσήμανε, οι κυβερνητικές επιλογές και η εφαρμογή των μνημονίων επιφέρουν σοβαρότατα πλήγματα στην αγροτική παραγωγή.

 

« Οι συνέπειες της αδιέξοδης και επικίνδυνης μνημονιακής πολιτικής είναι το ίδιο οδυνηρές για εμάς όπως στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τις μικροεπιχειρήσεις κ.ά», προσέθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Πεβερέτο, «η ανυπαρξία εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της κτηνοτροφία μας από την ελληνική πολιτεία εστιαζόμενο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και στις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας μας οδήγησε τον κλάδο της κτηνοτροφίας να είναι ο μεγάλος ασθενής του γεωργικού μας τομέα».

 

«Ενωμένοι όλοι οι κτηνοτρόφοι της χώρας με προτάσεις με συνεχή αγώνα μπορούμε να διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και την ανάπτυξη του κλάδου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας. Η κτηνοτροφία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το βασικό άξονα της πραγματικής οικονομίας της χώρας που με την ανάπτυξή της θα βοηθήσει καθοριστικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΚ.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.19.2016 14:29

Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<