Χαρίτσης: 179 εκατ. ευρώ ενίσχυση στα νησιά του Αιγαίου

16-04-2018, 09:09
Χαρίτσης: 179 εκατ. ευρώ ενίσχυση στα νησιά του Αιγαίου

Για τις κινήσεις και τα μέτρα ενίσχυσης που λαμβάνει η κυβέρνηση για τα νησιά του Αιγαίου έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης, σε σχετική δήλωση του στο ΑΜΠΕ με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο για το Νότιο Αιγαίο που διοργανώνεται σήμερα και αύριο, Τρίτη, στη Ρόδο.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας τονίζει πως «λόγω της γεωγραφικής τους θέσης αλλά και των ιδιαίτερων κοινωνικών και οικονομικών τους χαρακτηριστικών, τα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις οι οποίες απαιτούν ειδική μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας. «Ως υπουργείο Οικονομίας υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υποστήριξη τους, προσφέροντας ουσιαστική χρηματοδότηση αλλά και εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη» αναφέρει, προσθέτοντας ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ύψους 102 εκατ. ευρώ μέσα από τα οποία υλοποιούνται περισσότερα από 100 έργα στις δύο περιφέρειες, ενώ πρόσθετες παρεμβάσεις 77 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται από άλλα προγράμματα που «τρέχει» το υπουργείο.

 

Παράλληλα, όπως αναφέρει, η χώρα μας πιέζει ώστε περισσότεροι ευρωπαϊκοί πόροι να κατευθυνθούν στα νησιά. «Στην πολύ κρίσιμη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ε.Ε. για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής (ΕΣΠΑ) μετά το 2020 παρεμβαίνουμε δυναμικά διεκδικώντας, πέρα από την αύξηση του προϋπολογισμού, και τη διεύρυνση των κριτηρίων στην κατανομή των πόρων. Ένα από αυτά τα κριτήρια οφείλει να είναι η νησιωτικότητα. Πιέζουμε ώστε περισσότεροι ευρωπαϊκοί πόροι να κατευθυνθούν στα νησιά και να εκπονηθούν στοχευμένες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυσή τους» επισημαίνει.

 

Δηλώνει τέλος πως η κυβέρνηση προσέρχεται στο αναπτυξιακό συνέδριο που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Ρόδο «όχι για να κάνει εξαγγελίες αλλά για να συνεχίσει την πολύ σημαντική δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει, να εντείνει τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων έργων που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών και βελτιώνουν τη ζωή των νησιωτών».

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<