Και η ΠΑΣΕΓΕΣ στο πρόγραμμα RURALITER

05-12-2012, 17:25
Και η ΠΑΣΕΓΕΣ στο πρόγραμμα RURALITER

Πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος RURALITER, το οποίο εγκρίθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος δια βίου Μάθησης (LLP) Leonardo da Vinci.

 

Η διάρκειά του είναι διετής και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2014, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα.

 

Έχει παρατηρηθεί τελευταία, ως συνεπακόλουθο και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ροπή απασχολούμενων σε άλλους τομείς προς στον πρωτογενή τομέα και σημαντική αυξητική τάση για απασχόληση στην γεωργία γενικότερα.

 

Στόχο του προτεινόμενου έργου αποτελεί η μεταφορά γνώσης αξιοποιώντας, μετά από επικαιροποίηση και προσαρμογή, τα επιτυχή αποτελέσματα προηγούμενου έργου, του NATURALITER, θέτοντας ως ομάδες - στόχους νέους αγρότες που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα, αγρότες δεύτερης ευκαιρίας και γυναίκες επιχειρηματίες.

 

Ενδεικτικές δράσεις του προγράμματος είναι η εκπόνηση μελέτης όπου θα καταγραφούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν, η προσαρμογή και η δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού, η μελέτη αποτίμησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού υλικού, η εκπαίδευση των εκπαιδευτών που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και τέλος η διοργάνωση δράσεων προώθησης και αναπαραγωγής επικοινωνιακού υλικού.

 

Εταίροι του προγράμματος:

 

- Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δια Βίου Μάθησης Π.Ε. Αχαΐας (συντονιστής εταίρος)

- ΠΑΣΕΓΕΣ

- Agricoltura è Vita (Ιταλία)

- Centre for Agricultural and Rural Development (Πανεπιστήμιο της Περούντζια, Ιταλία)

- Universidade de Trás-os-Montes e Alto-Douro (Πορτογαλία) - European Council of Young Farmers (Βέλγιο) - COPA-COGECA (Βέλγιο)

 

Ενδεικτικές Δράσεις ΠΑΣΕΓΕΣ:

 

- Συμμετοχή σε Συναντήσεις Εργασίας - Διοργάνωση πιλοτικού testing για μέτρηση της ικανοποίησης των χρηστών από την αναθεώρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης

- Συμμετοχή στην αξιολόγηση των δράσεων

- Συμμετοχή στη διοργάνωση ευρωπαϊκού workshop

- Συμμετοχή στη διοργάνωση δράσεων προώθησης και αναπαραγωγή επικοινωνιακού υλικού.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.20.2020 15:16

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 39,6 εκατ. ευρώ για παραγωγούς λαχανικών
Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών "Kαλαμών", πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης και εαρινή πατάτα.

04.10.2018 11:57

Πληρωμή εντός 30 ημερών προβλέπει το σχέδιο εμπορίας της ΕΕ
Προθεσμία πληρωμής 30 ημερών, ακυρώσεις τελευταίας στιγμής παραγγελιών φθαρτών αγαθών, μονομερείς και αναδρομικές αλλαγές στις...

02.21.2017 15:07

Παράταση ημερομηνίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Μέτρο 11 "Βιολογικές καλλιέργειες"
Για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ),...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<