Συμμετοχή Κασίμη στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

20-04-2016, 14:28
Συμμετοχή  Κασίμη στο  2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

 Στις 15-17 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΥΠΑΑΤ, αποτελεί ένα  σημείο συνάντησης, ενημέρωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και παρουσίασης καινοτομιών των εκπροσώπων όλων των κλάδων γύρω από την ελαιοκομία.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής κα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Φεστιβάλ.

Στην ομιλία του, ο κ. Κασίμης τόνισε τη σημαντικότητα του ελαιοκομικού τομέα για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς και στην υψηλή διατροφική τους αξία. Επισήμανε ότι  η εθνική πολιτική και στρατηγική στον αγροτικό τομέα εστιάζουν σε βασικούς άξονες που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός αειφόρου παραγωγικού μοντέλου που θα διασφαλίζει το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, θα μεγεθύνει την προστιθέμενη αξία των αγροτικών προϊόντων και θα οδηγεί στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, στόχο αποτελεί η ενίσχυση της θέσης του ελληνικού ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές προς όφελος των αγροτών, των μεταποιητών, των εμπόρων, των καταναλωτών και συνολικά της οικονομίας της χώρας. Επιπροσθέτως, ο κ. Κασίμης παρουσίασε τους βασικούς άξονες και στόχους του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 το οποίο χαρακτήρισε ως ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<