(upd3)Ασφαλιστικό: Σε Παυλόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο Κατρούγκαλου

04-01-2016, 16:17
(upd3)Ασφαλιστικό: Σε Παυλόπουλο και πολιτικούς αρχηγούς το σχέδιο Κατρούγκαλου

(upd3)Στην τελική ευθεία εισέρχεται τα ασφαλιστικό, καθώς σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε το τελικό κυβερνητικό σχέδιο στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 6 σήμερα το απόγευμα.

Ειδικότερα, ο υπουργός πρώτα ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκησε περίπου 35 λεπτά, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και πως η ΝΔ, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα τοποθετηθεί και επισήμως.

«Οι θέσεις της ΝΔ είναι και σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή . Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. «Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου», πρόσθεσε.

Την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «χρησιμοποιεί τα ίδια απαράδεκτα επιχειρήματα των προκατόχων της», και κάλεσε σε αγώνες όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και κυρίως τους νέους, τονίζοντας ότι πρέπει να βροντοφωνάξουν «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.

«Βρήκε, λοιπόν, η κυβέρνηση τη λύση για το ασφαλιστικό και αυτές τις ώρες την στέλνει – αν δεν την έχει στείλει ήδη – στην «τρόικα» για έγκριση. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!) για την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι οι συναντήσεις του κ.Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους. Καμία συζήτηση, καμία αλλαγή, καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει επί των προτάσεών τους. Μόνο χειραψίες, αλληλοκατανόηση και κρύα χαμόγελα. Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω», αναφέρει. Ο κ. Θεοδωράκης , ο οποίος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπ. Εργασίας, σημειώνει ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα . Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις «έτσι χωρίς πρόγραμμα» επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας το κείμενο για το νέο Ασφαλιστικό που του παρέδωσε σήμερα ο υπ. Εργασίας, στάθηκε στα νέα πλαφόν που θεσπίζονται για το ύψος των συντάξεων και όπως αποκάλυψε είναι 2.200 ευρώ για την κύρια σύνταξη και 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και αρκετοί συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά. Δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους. Με τον τρόπο που προχωρούν θα καταρρεύσουν. Τρώνε χρόνο».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ακόμη την ανησυχία που του εξέφρασε ο υπ. Εργασίας, ότι οι Θεσμοί δεν θα δεχτούν τις εναλλακτικές λύσεις και δεν θα αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων. «Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το Ασφαλιστικό, ακόμα και αν επιμένει η κυβέρνηση πρόκειται για μονόπλευρο φλερτ». Την ίδια ώρα επανέφερε το αίτημα του για οικουμενική κυβέρνηση.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<