Επιπλέον πιστώσεις για το Leader στο Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου Μαλεβυζίου

28-05-2015, 13:06
 Επιπλέον πιστώσεις για το Leader στο Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου Μαλεβυζίου

 Eπιπλέον πιστώσεις ύψους 1.400.000 ευρώ, εξασφάλισε για το τοπικό πρόγραμμα Leader, η Ομάδα Τοπικής Δράσης του Αναπτυξιακού Κέντρου Ορεινού Μυλοποτάμου Μαλεβυζίου (ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.).

Η υποβολή του αιτήματος του "ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης", προήλθε από το στόχο της Ομάδας Τοπικής Δράσης για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των υπαρχόντων χρηματοδοτικών πόρων και έπειτα από διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος του τοπικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΚΟΜΜ, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, η προκήρυξη για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά την έγκρισή της από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και θα είναι συνολικής δημόσιας δαπάνης περίπου 2.000.000 ευρώ, αφού στο επιπλέον ποσό θα συμπεριληφθούν και οι αδιάθετες πιστώσεις του τοπικού προγράμματος. Μέσω της προκήρυξης, θα χρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους πάνω από 4.000.000 ευρώ. Η έγκριση των πιστώσεων έγινε από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αριθμό έγκρισης 8078/4-5-2015 (ΦΕΚ 884/19-5-2015).

Οι δράσεις που θα περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη προκήρυξη, αφορούν ενδεικτικά επιχειρηματική δραστηριότητα (βιοτεχνίες, μεταποίηση, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κ.λπ.), διαφοροποίηση της αγροτικής παραγωγής (παραδοσιακά καφενεία, χώροι γευσιγνωσίας, ειδικές μορφές τουρισμού κ.λπ.), πολιτιστική κληρονομιά, περιβάλλον κ.λπ..

 

Το ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης συγκροτείται από έξι φορείς των πρώην επαρχιών Μυλοποτάμου και Μαλεβυζίου, οι οποίοι, κάνοντας πραγματικότητα μια πρωτοποριακή ιδέα για την προώθηση, τη στήριξη και τη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και των φορέων της περιοχής του Ψηλορείτη στη διαδικασία της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, ίδρυσαν το συγκεκριμένο Αναπτυξιακό Κέντρο. Στόχος του ήταν και παραμένει η σχεδίαση και η στήριξη ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, το οποίο να βασίζεται και στηρίζεται στο ανθρωπογενές δυναμικό της περιοχής, στη μακρόχρονη ιστορία της, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της, καθώς και στα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της.

Θέματα της ίδιας ενότητας
03.27.2013 16:49

Aυξήθηκαν οι ιαματικές πηγές, που έχουν αναγνωρισθεί έως σήμερα
Δεκαέξι ιαματικές πηγές της χώρας έχουν αναγνωρισθεί έως σήμερα από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

03.01.2013 14:19

Γνωρίζοντας τα άλλα… Γρεβενά
Στην καρδιά της γρεβενιώτικης φύσης, σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της ομώνυμης περιοχής, εκτός από το γνωστό και επισκέψιμο...

02.07.2013 15:18

ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Μπαλκόνι του Θεσσαλικού Κάμπου
Το χωριό μοιάζει να φυτρώνει στους πρόποδες των Αγράφων, ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<