Expoagrotic: Η έκθεση που καλύπτει όλη την παραγωγική αλυσίδα

04-08-2014, 10:39
Expoagrotic: Η έκθεση που καλύπτει όλη την παραγωγική αλυσίδα

Στις αρχές Οκτωβρίου, από τις 2 μέχρι τις 5 του μηνός, ανοίγει τις πύλες της η έκθεση “Expoagrotic”, η οποία αφορά ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα, από τον σπόρο μέχρι το τελικό παραγόμενο προϊόν. Σύμφωνα με την κα Γλυκερία Γουρνοπάνου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της CENTRAL SCA,. η ανταπόκριση από πλευράς συμμετεχόντων είναι πολύ μεγάλη.

 

Τί είναι η έκθεση «ExpoAgrotic» και τί περιλαμβάνει;

Η ExpoAgrotic είναι μία Πολυκλαδική Αγροτική Έκθεση, η οποία γίνεται για τον Αγρότη, με τη συμμετοχή και υποστήριξη του Αγρότη.

Σκοπός της έκθεσης είναι, σε κάθε κλάδο να συμμετάσχει όλη η παραγωγική αλυσίδα, ξεκινώντας από τον σπόρο για τη γεωργία και την τροφή για την κτηνοτροφία, έως το τελικό παραγόμενο προϊόν.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο ολοκληρωμένη διοργάνωση για τον αγροτικό κόσμο, με εκθέματα τα οποία καλύπτουν όλες τις αγροτικές ανάγκες, κυρίως εταιρείες μηχανημάτων, εξοπλισμών, σπόρων, λιπασμάτων, φαρμάκων, υπηρεσιών κ.ά. σε ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στη διεθνή αγορά και του δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διοργάνωση ως Αγροεπιχειρηματίας και να παρουσιάσει την επιχείρησή του και τις δυνατότητές του με σύγχρονο προφίλ και ανταγωνιστικά προϊόντα, τα οποία είτε απευθύνονται προς μεταποιητικές εταιρείες είτε πρόκειται για τελικά μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα, που απευθύνονται σε εμπόρους και μεγάλες αλυσίδες.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν και εταιρείες marketing και προώθησης προϊόντων.

Η ExpoAgrotic καινοτομεί στο χώρο των εκθέσεων και για πρώτη φορά προβάλλεται όλη η Αγροβιομηχανία μαζί.

Η Αγροβιομηχανία είναι μια σύνθετη παραγωγική αλυσίδα, που αρχίζει από τα αγροτικά μηχανήματα ως τις εταιρείες, οι οποίες παράγουν αγροδιατροφικά προϊόντα με συνδετικό κρίκο και ατμομηχανή τον αγρότη.

 

Τί προσδοκάτε από αυτήν και πώς ο θεσμός αυτός μπορεί να βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής;

Στη CENTRAL SCA η φιλοσοφία μας είναι ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κοινωνική.

Η επιλογή μιας τόσο μεγάλης αγροτικής έκθεσης, με καθετοποιημένη συμμετοχή όλου του κλάδου, έγινε στρατηγικά, για να μπορέσουν να συναντηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να παρουσιάσουν προϊόντα, δυνατότητες, αλλά και δυσκολίες και προβλήματα, έτσι ώστε να προκύψουν συνεργασίες και λύσεις, που θα κάνουν ανταγωνιστικότερη την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Βιώσιμη γεωργία είναι όταν ο παραγωγικός τρόπος είναι ανταγωνιστικός και αποτελεσματικός για να παραχθούν ασφαλή αγροδιατροφικά προϊόντα, προστατεύοντας και αναπτύσσοντας, ταυτόχρονα, το φυσικό περιβάλλον και τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες των τοπικών κοινοτήτων.

Γι’ αυτό το λόγο θα συμμετάσχουν Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Ενώσεις και Ομάδες Παραγωγών και ως εκθέτες, αλλά και υποστηρίζοντας την εκδήλωση ως τη δική τους έκθεση.

Οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες αναπτύσσουν μια σχέση αλληλεπίδρασης, αλλά και αλληλεξάρτησης.

Προσδοκία μας είναι η ικανοποίηση επισκεπτών και εκθετών και η καθιέρωση της ExpoAgrotic ως θεσμός για τη Νότια και Νησιωτική Ελλάδα.

Στόχος μας είναι στην έκθεση να επιτευχθούν συμφωνίες και να γίνουν άμεσες συναλλαγές, οι οποίες θα τονώσουν την αγροτική οικονομία.

 

Ποιά είναι η ανταπόκριση από πλευράς συμμετεχόντων;

Η εμπιστοσύνη και η συμμετοχή εκθετών στην διοργάνωση από την πρώτη στιγμή είναι πολύ μεγάλη γιατί σταθήκαμε στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή στις μέρες μας.

Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και σε παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Ημερίδες με θέματα τον Αγροτικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, σε συνεργασία  με πανεπιστημιακούς φορείς.
  • Παρουσιάσεις νέων προϊόντων, καλλιεργειών και τεχνολογιών.
  • Δωρεάν εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θέμα την Αγροτική Παιδεία.
  • Ημερίδες και παρουσιάσεις για τους Νέους Αγρότες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους, τους εκθέτες που ήδη συμμετέχουν, τους φορείς των αγροτών, οι οποίοι μας στηρίζουν με την Αιγίδα τους, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΕΚ, ΠΕΝΑ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς επίσης το Δήμο Αθηναίων, που με τη στήριξή του προβάλουμε την κοινωνική μας προσπάθεια στους συμπολίτες μας.

Πιστεύουμε στην αγροτική ανάπτυξη και τον Έλληνα αγρότη, διότι είναι κλάδος με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.

Είναι ο κλάδος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας, γιατί για κάθε Νέο Αγρότη που επιχειρεί, δημιουργούνται έξι νέες θέσεις εργασίας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.02.2017 13:32

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Στόχος η δεύτερη θέση στις εκλογές
Τουλάχιστον η δεύτερη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι ο στόχος που θέτει ο βουλευτής...

02.13.2017 15:07

Αποστόλου: Θεσμικές παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα
«Οι συναντήσεις αυτές μας κάνουν σοφότερους, θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πριν από τις κινητοποιήσεις», δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής...

06.23.2014 11:26

ΠΑΣΕΓΕΣ: Το πραξικόπημα που δεν πέρασε
«Με ένα ρεσάλτο και αστεία νομικά επιχειρήματα προσπάθησαν κάποιοι να πάρουν τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ». Λίγες μέρες μετά τη δικαίωσή του...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<