Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν

23-12-2012, 13:44
Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν

Ενταση σημειώθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, υπό το γραμματέα Μανώλη Κεφαλογιάννη και με τη συμμετοχή πολλών βουλευτών του κόμματος από την περιφέρεια, προέδρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και στελεχών του ΥΠΑΑΤ - συνδικαλιστών του αγροτικού τομέα.

 

Tον τελευταίο καιρό πολλά μέλη της Ν.Δ., τα οποία δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, εκφράζουν ανοικτά τη διαφωνία τους για τη στάση πολλών στελεχών του κόμματος, βουλευτών αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, γιατί έχουν «αφήσει ακάλυπτο το συνεταιριστικό κίνημα, το οποίο δέχεται επιθέσεις από παντού».

 

Τo κλίμα αυτό ήταν που πυροδότησε την ένταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, απειλήθηκε σύρραξη. Οι διαφωνίες είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται από τη στιγμή που δεν καταργήθηκε ο Νόμος Σκανδαλίδη για τους συνεταιρισμούς αλλά και για τους ελέγχους, οι οποίοι διατάχθηκαν εσπευσμένα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ανοικτά η νομιμότητα το συνόλου των Ενώσεων. Άλλωστε, για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει και η σύσκεψη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με τον αγροτικό κόσμο και θέματα που αφορούν το συνεταιριστικό κίνημα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης, έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολλών συνεταιριστών για τη μέχρι τώρα στάση του κόμματος σε σχέση με το Νόμο περί Συνεταιρισμών αλλά και γενικότερα για τους χειρισμούς του τομέα γεωργίας και της γραμματείας αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα που αφορούν γενικότερα τους Συνεταιρισμούς. Ειδικότερα, οι περισσότεροι εκπρόσωποι των ΕΑΣ ζήτησαν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, ώστε να λυθούν άμεσα καίρια αγροτικά προβλήματα, αλλαγή στάσης της γραμματείας αγροτικού, μεγαλύτερη επαφή του κόμματος με την ελληνική περιφέρεια, ενεργοποίηση στελεχών που μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση θεμάτων των αγροτών και πιο συχνές επαφές μεταξύ τους.

 

Μάλιστα, πολλοί εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων ξέσπασαν με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια κατά του πρώην τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κασαπίδη, του πρώην αναπληρωτή τομεάρχη Κώστα Κόλλια και κατά του αναπληρωτή γραμματέα Αγροτικού Ξενοφώντα Βεργίνη, για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και προκάλεσαν ρήξη στις σχέσεις του κόμματος με τον αγροτικό κόσμο.

 

Επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να στείλει μήνυμα αλλαγής στάσης σε σχέση με τα αγροτικά ζητήματα, ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά την ομιλία του, φέρεται να συμφώνησε στην καλύτερη ενεργοποίηση και στελέχωση του τομέα αγροτικού και να δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, ώστε το κόμμα να έρθει πιο κοντά στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε, τέλος, η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι αδυνατεί να προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις στη Βουλή που θα λύνουν προβλήματα του τομέα, αλλά και να εφαρμόσει αγροτική πολιτική διότι -όπως φέρεται να είπε- στερείται των σχετικών αρμοδιοτήτων.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.19.2016 14:29

Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<