Συνάντηση Λεονταρίδη με εκπροσώπους Α. Σ. του Συνδέσμου Ελληνικού Κελυφωτού Φιστικιού

29-04-2014, 17:40
 Συνάντηση Λεονταρίδη με εκπροσώπους Α. Σ. του Συνδέσμου Ελληνικού Κελυφωτού Φιστικιού

Mε τους εκπροσώπους φιστικοπαραγωγών Α.Σ. Μώλου Φθιώτιδας, κ. Χονδρόπουλο Ιωάννη, Μάκρης Φθιώτιδας, κ. Μπούργο Σεραφείμ, Μεγάρων Αττικής, κ. Πέγκο Αντώνιο και Στεφανοβίκειου Βόλου, κ. Χρήστου Κουκουτσέλου συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ κ. Δημήτρης Μελάς καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες. 

 

Οι εκπρόσωποι των φιστικοπαραγωγών έθιξαν το πρόβλημα της έλλειψης εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την καταπολέμηση ασθενειών όπως η βοτρυοσφαίρεια, το ευρύτομο και η ψύλλα, στην καλλιέργεια του κελυφωτού φυστικιού και ζήτησαν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

 

Ο κ. Λεονταρίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών ότι θα εξετάσει το πρόβλημα με του υπηρεσιακούς παράγοντες και εφόσον αυτό είναι δυνατό θα υπάρξει μια κατ’ αρχήν λύση μετά και την υποβολή σχετικού αιτήματος από τους παραγωγούς.

 

Τέλος δήλωσε ότι: «Στόχος του Υπουργείου είναι η προστασία του καταναλωτή, η μείωση της αλόγιστης χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, αλλά και η αποτροπή παράνομης διακίνησης αυτών. Προς την κατεύθυνση αυτή βοηθάει τόσο η ηλεκτρονική καταγραφή των γεωργικών φαρμάκων που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2014, όσο και η συνταγογράφηση αυτών που πρόσφατα ψηφίστηκε σε σχετικό νόμο στη Βουλή και σύντομα θα εφαρμοστεί με σχετική ΚΥΑ».

 

Επιπλέον ενημέρωσαν, μεταξύ άλλων, τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις εξελίξεις ως προς την εμπορία του φιστικιού και ζήτησαν την στήριξη του προϊόντος μέσω του προγράμματος 123Α – Μεταποίηση, καθώς και την παρέμβαση του Υπουργείου προς την Ε.Ε. προκειμένου να μειωθούν οι δασμοί που επιβάλλουν τρίτες χώρες κατά την εξαγωγή του σε αυτές.

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<