Έως 15/1 οι δηλώσεις για αμπελοοινικά προϊόντα

21-12-2012, 19:08
Έως 15/1 οι δηλώσεις για αμπελοοινικά προϊόντα

Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2013 δίνεται για την υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων 2012-2013, από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των συνεταιρισμών, τα οποία έχουν παράγει οίνο ή γλεύκος από την τρέχουσα συγκομιδή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά δηλώσεις παραγωγής, σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο «Δήλωση Παραγωγής Οίνων και Γλευκών» στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης παραγωγής:

 

• Οι οινοποιοί που παρασκευάζουν στις εγκαταστάσεις τους ποσότητα οίνου μικρότερη από 10 εκατόλιτρα που δεν διατέθηκε, ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

 

• Οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις καταλαμβάνουν έκταση μικρότερη από 1 στρέμμα και κανένα μέρος της συγκομιδής δεν διατέθηκε, ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

 

• Οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικής οργάνωσης που διαθέτει οινοποιείο και υποβάλλει δήλωση, εφόσον παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω οινοποιείο, διατηρώντας όμως το δικαίωμα παραγωγής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση.

 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ίδιου Κανονισμού, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα κ.λπ., τα οποία επεξεργάστηκαν ή και διέθεσαν στο εμπόριο -πριν το στάδιο της οινοποίησης- προϊόντα (οινοποιήσιμα σταφύλια/γλεύκος) κατά την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο και τα οποία δεν κατέχουν στις 15 Ιανουαρίου 2013, υποβάλλουν υποχρεωτικά στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής δηλώσεις επεξεργασίας ή και εμπορίας, σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο «Δήλωση Επεξεργασίας/Εμπορίας».

 

Τόσο οι δηλώσεις παραγωγής, όσο και οι δηλώσεις επεξεργασίας ή και εμπορίας, πρέπει να υποβληθούν στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιοχής που λειτουργεί το οινοποιείο, το αργότερο μέχρι 15 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση όμως που ένα οινοποιείο θελήσει να εμφιαλώσει ή να διακινήσει οίνο, να ζητήσει ταινίες ελέγχου οίνων ΠΟΠ ή τους ειδικούς κωδικούς αριθμούς για οίνους ΠΓΕ (πρώην Τοπικοί Οίνοι) ή τους ειδικούς κωδικούς αριθμούς για οίνου ποικιλιακούς, νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία (15.1.2013), θα πρέπει να έχει υποβάλει τις ανωτέρω σχετικές δηλώσεις.

Θέματα της ίδιας ενότητας
01.15.2018 11:36

Τρ. Πειραιώς: Συνεργασία με την Π. Πετρόπουλο ΑΕΒΕ για χρηματοδότηση
Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επενδυτικό δάνειο, για την αγορά νέου ή μεταχειρισμένου μηχανολογικού εξοπλισμού.

03.07.2016 14:12

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις του ΕΣΠΑ
Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις τέσσερις δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες του...

01.25.2016 18:45

Πληρωμές των παραγωγών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν ρυζιού
Άρχισε η πληρωμή των δικαιούχων που επιλέχθηκαν για την υλοποίηση κατά το 2015, του εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής ρυζιού σε...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<