"Thessagro", το πρωτόκολλο ποιότητας και προέλευσης των αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας

18-03-2014, 16:15

Την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ποιότητας και προέλευσης των θεσσαλικών αγροτικών προϊόντων "Thessagro" ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (ΑΕΝΟΛ), με στόχο την προώθηση της αναγνωρισιμότητας των θεσσαλικών προϊόντων ποιότητας στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και τη βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού κλάδου.

 

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι αναρτημένη όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και θα μπορεί ο κάθε παραγωγός ή οι διάφοροι μεταποιητές να τοποθετούν -μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες-το σήμα αυτό πάνω στα προϊόντα τους, ώστε να φαίνεται ότι αποτελεί θεσσαλικό προϊόν της γεωργίας, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Τις επόμενες μέρες ξεκινά και το e-market, δηλαδή το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο -ήδη έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του- για να μπορούν να γίνονται αγοραπωλησίες ταυτόχρονα μέσα από το διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι μια νέα προοπτική στην προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Θεόδωρος Μηνάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ThessAgro είναι ένα σήμα, το οποίο θα δώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, τα οποία θα πωλούνται στην εγχώρια αλλά και τις αγορές του εξωτερικού. Με την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη, καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΑΕΝΟΛ για τη διαχείριση της πράξης "Πρωτόκολλο πιστοποίησης ποιότητας και προέλευσης θεσσαλικών αγροτικών προϊόντων Thessagro", η οποία χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013, καθώς και τη διαχείριση του σήματος Thessagro. Κύριος του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας με φορέα διαχείρισης την ΑΕΝΟΛ.

 

Η ΑΕΝΟΛ αναλαμβάνει την παραλαβή των αιτήσεων χορήγησης άδειας πιστοποίησης και ελέγχου Thessagro, τις αιτήσεις χορήγησης άδειας χρήσης σήματος Thessagro φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και την έκδοση παραστατικών τιμοκαταλόγου χρεώσεων και εξόδων εγγραφής στο μητρώο Thessagro, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο πιστοποίησης ποιότητας και προέλευσης θεσσαλικών προϊόντων.

 

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<