Μέτρα για την εξάπλωση της ανθράκωσης των εσπεριδοειδών ζητά ο Incofruit

02-09-2013, 14:09
Μέτρα για την εξάπλωση της ανθράκωσης των εσπεριδοειδών ζητά ο Incofruit

«Kαταστροφικές συνέπειες για τις καλλιέργειες θα έχει η διάδοση της ασθένειας Citrus Black Spot στις περιοχές της Ευρώπης που παράγουν εσπεριδοειδή και θα προκαλέσει ανυπολόγιστες απώλειες από το κλείσιμο των συνόρων των χωρών στις οποίες εξάγουν τις παραγωγές τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit- Hellas Γ. Πολυχρονάκης.

 

Για τους λόγους αυτούς, θεωρεί ο Σύνδεσμος θέμα ζωτικής σημασίας να δράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με μέγιστη ταχύτητα και αποφασιστικότητα και να θέσει σε εφαρμογή τους μηχανισμούς που έχουν συσταθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης της ανθράκωσης σε ευρωπαϊκές παραγωγές.

 

«Φαίνεται ότι, μετά την ανίχνευση του πέμπτου κρούσματος στην Ολλανδία πριν από λίγες ημέρες, τα φορτία από τη Νότια Αφρική εξακολουθούν να έρχονται χωρίς ή ΕΕ να έχει ακόμη αναλάβει δράση για αυτό το πρόβλημα. Καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ανταγωνισμού, αλλά είναι ένα σοβαρό φυτοϋγειονομικό πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση από παραγωγές τρίτων χωρών λόγω εφαρμογής της πολιτικής της για ανοιχτά σύνορα και με δεσμεύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα ζημιά στην κοινοτική αγροτική οικονομία» όπως σημειώνει ο κ. Πολυχρονάκης.

Θέματα της ίδιας ενότητας
12.18.2020 12:47

Η ευφυής γεωργία αύξησε την παραγωγή στα βιολογικά φασόλια των Πρεσπών
Την εισαγωγή πρακτικών στη γεωργία ακριβείας, ήτοι ευφυούς γεωργίας σε βιολογικές καλλιέργειες, έχουν αναλάβει η Εταιρία Προστασίας...

11.15.2019 14:49

Δέσμευση Μητσοτάκη για επιστροφή του προπληρωμένου ΕΦΚ στο κρασί
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένας άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

10.04.2019 14:28

Ελιές και ελαιόλαδο της Ελλάδας εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<