Ο Μάρκος Καφούρος νέος πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ

14-12-2012, 14:06
Ο Μάρκος Καφούρος νέος πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ

Να ορίσει νέο πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μάρκο Καφούρο, για την επερχόμενη διετία (Φεβρουάριος 2013 – Φεβρουάριο 2015) αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΟΣΟΕ στη χθεσινή του συνεδρίαση.

 

Το Βιογραφικό του νέου προέδρου

 

Ο Μάρκος Καφούρος είναι σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και A' Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θήρας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ήταν γεωπόνος στο Διεπαγγελματικό Σύνδεσμο Οίνων ΟΠΑΠ, στο Επαρχείο της Θήρας και στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αρχικά ως γεωπόνος και αναπληρωτής γενικός διευθυντής και στη συνέχεια ως πρόεδρός της από το 2007. Η γεωπονική επιστήμη σε συνδυασμό με τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του και για τα μοναδικά προϊόντα που παράγει η ηφαιστειακή γή, ώθησε το Μάρκο να αγωνιστεί με πάθος για την ανάδειξη των προϊόντων αυτών.

Συμμετείχε ενεργά ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων για τη «Μικρόκαρπη Τομάτα», το «Αμπέλι», το «Φυτογενετικό Πλούτο των Κυκλάδων» που οργανώθηκαν στη Σαντορίνη και προσέγγισαν επιστημονικά τα ζητήματα της τοπικής αγροτικής παραγωγής, έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στα σαντορινιά προϊόντα και αποτέλεσαν το έναυσμα για την ανάδειξη πλέον της φάβας της Σαντορίνης ως προϊόν ΠΟΠ και στην αναμενόμενη αναγνώριση και της μικρόκαρπης τομάτας της Σαντορίνης ως ΠΟΠ. Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του στα αγροτικά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας και το ΕΘΙΑΓΕ για τη μελέτη και την ανάδειξη των προϊόντων.

Ο Μάρκος αρθρογραφεί τακτικά σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων με θέμα πάντα τη Σαντορίνη και τον πλούσιο αγροτικό της πλούτο και συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις αγροτικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Το προφιλ του θα το βρείτε στο facebook.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.19.2016 14:29

Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<