Σμήνη ακρίδων σκεπάζουν τη Χίο

26-06-2013, 15:22
Σμήνη ακρίδων σκεπάζουν τη Χίο

Ανησυχητική διάσταση λαμβάνει η παρουσία μεγάλου σμήνους ακρίδων στη νότια Χίο δημιουργώντας αναστάτωση κυρίως στους αγρότες για τις παραγωγές τους.

 

Σύμφωνα με το politischios.gr, οι ακρίδες έκαναν την εμφάνιση τους σε σμήνη ήδη από την Κυριακή. Tα φτερωτά έντομα έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στη Κώμη, τον Λιλικά, και την Καλλιμασιά.

 

Οι κάτοικοι βλέπουν προβληματισμένοι το φαινόμενο όμως επίσημη ενημέρωση- καταγγελία στο αρμόδιο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, δεν έχει γίνει ακόμη. «Ακούσαμε κάποιες φήμες αλλά επίσημα οι αγρότες μας δεν έχουν απευθυνθεί στηνυπηρεσία για το θέμα. Για παν ενδεχόμενο πάντως η υπηρεσία θα στείλει κάποιασυνεργεία να ελέγξουν γιατί αν ένα σμήνος των ακριδών «πέσει» στις καλλιέργειες δε θα αφήσει τίποτα», δήλωσε στον «π» ο προϊστάμενος του Τμήματος Μ. Γκολέμης.

 

Θεωρητικά πάντως, βασική προϋπόθεση για την πρόληψη των ζημιών από ακρίδες αποτελεί ο εντοπισμός των ''κηλίδων'' με τις νεαρές ακρίδες και η έγκαιρη καταπολέμησή τους, πριν αρχίσουν να πετούν. Επίπλέον οι γεωπόνοι εξηγούν ότι οι ακρίδες γεννούν συνεχώς αβγά, τα μικρά τους αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και μπαίνουν κι’ αυτά στη διαδικασία της αναπαραγωγής κι έτσι δημιουργείται μια αλυσίδα αβγών και νέων ακρίδων που σε δύο μήνες ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες – και από εκεί και πέρα σε ασύλληπτους αριθμούς.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<