Συμφωνία για τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής

30-05-2013, 19:22
Συμφωνία για τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής

Σε συμφωνία σχετικά με τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής κατέληξαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

Σχετικά με τη συμφωνία, η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη δήλωσε τα εξής: «Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα για όλους όσους εμπλέκονται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Στο μέλλον, πρόκειται να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ψαρεύουμε.

 

Ανοίγουμε το δρόμο σε ένα βιώσιμο μέλλον για τους αλιείς μας και τη βιομηχανία μας. Αυτό θα το επιτύχουμε με την αύξηση των ιχθυαποθεμάτων σε ποσοστά πάνω από τα βιώσιμα επίπεδα. Με την ευθυγράμμιση των αλιευτικών δυνατοτήτων μας με τις επιστημονικές οδηγίες.

 

Με τη διακοπή των απορρίψεων ψαριών πίσω στη θάλασσα νεκρών, όταν αυτά δεν βρίσκονται σε εμπορεύσιμο μέγεθος και με την παύση όλων των άλλων σπάταλων πρακτικών. Τις ίδιες αρχές θα εφαρμόσουμε , όταν ψαρεύουμε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Θα σεβαστούμε πλήρως το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις μας. Θα σταματήσουμε τη συγκεντρωτική πρακτική όλες οι αποφάσεις να παίρνονται στις Βρυξέλλες.

 

Το επόμενο βήμα, για μένα, είναι να υπάρξει η ίδια ενεργητική στάση και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε να επιβεβαιωθεί η επιτυχία για τη βιομηχανία, για τους πολίτες μας και για την οικονομία της Ευρώπης».

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.20.2020 15:16

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 39,6 εκατ. ευρώ για παραγωγούς λαχανικών
Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε παραγωγούς επιτραπέζιων ελιών "Kαλαμών", πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης και εαρινή πατάτα.

04.10.2018 11:57

Πληρωμή εντός 30 ημερών προβλέπει το σχέδιο εμπορίας της ΕΕ
Προθεσμία πληρωμής 30 ημερών, ακυρώσεις τελευταίας στιγμής παραγγελιών φθαρτών αγαθών, μονομερείς και αναδρομικές αλλαγές στις...

02.21.2017 15:07

Παράταση ημερομηνίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Μέτρο 11 "Βιολογικές καλλιέργειες"
Για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ),...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<