ΠΑΣΕΓΕΣ: Να κατατεθούν άμεσα οι τροπολογίες του νόμου 4015/2011

11-04-2013, 18:02
ΠΑΣΕΓΕΣ: Να κατατεθούν άμεσα οι τροπολογίες του νόμου 4015/2011

Να κατατεθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή οι τροπολογίες του νόμου 4015/2011, όπως έχουν κατατεθεί στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που ορίστηκε από τον Υπουργό, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών προτάσεων-βελτιώσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ ζητούν με ψήφισμά τους οι Διοικήσεις των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας, έπειτα από σχετική συνάντηση, στην Αθήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

 

Στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις Διοικήσεις των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας, με σκοπό να εκτιμήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό χώρο, διαπιστώνουμε ομόφωνα ότι τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά και απειλούν με καταστροφή τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς της χώρας. Ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός σε όλη την χώρα.

 

Την ίδια στιγμή το Κυβερνητικό έργο στερείται σχεδιασμού, στρατηγικής και αποτελεσματικότητας για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα. Ειδικότερα όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΣΟ τονίζουμε ότι ο νόμος 4015/2011 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματά τους, αλλά σαν ανεφάρμοστος που είναι έχει εγκλωβίσει τις συνεταιριστικές οργανώσεις, που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μετατροπές και συγχωνεύσεις. Οι συνεχείς αναβολές κατάθεσης των αναγκαίων τροποποιήσεων, όπως αυτές που εισηγούνται εδώ και αρκετούς μήνες, από την Επιστημονική Επιτροπή, που συνέστησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν ως συνέπεια την αποδιοργάνωση και τη διάλυση των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας.

 

Ο Υπουργός αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ

 

Να κατατεθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή οι τροπολογίες του νόμου 4015/2011, όπως έχουν κατατεθεί στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που ορίστηκε από τον Υπουργό, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών προτάσεων-βελτιώσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ. Το ψήφισμα αυτό να παραδοθεί στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και να πραγματοποιηθεί παράσταση εκπροσώπων της σημερινής συγκέντρωσης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όλοι οι συγκεντρωμένοι, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία οφείλεται να υποστηριχθούν, χωρίς δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ

 

Ότι τα όρια των αντοχών του αγροτικού και συνεταιρισμένου κόσμου της χώρας εξαντλήθηκαν, αν μέσα σε πέντε (5) ήμερες δεν αναληφθούν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και γενικότερα την κυβέρνηση, αυτό ισοδυναμεί με ευθεία ρήξη που θα οδηγήσει σε δυσμενείς εξελίξεις για όλους και την πατρίδα μας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.19.2016 14:29

Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<