Παράταση στην εξόφληση του δανείου τους κατά ένα έτος ζητούν οι πτηνοτρόφοι

02-04-2013, 15:45
Παράταση στην εξόφληση του δανείου τους κατά ένα έτος ζητούν οι πτηνοτρόφοι

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλους είχε σύσκεψη με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕΟΠΠ) με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Μελά, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αναπληρωτής Υπουργός επικοινώνησε με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και τον ΕΦΕΤ προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες και διακινούμενα από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυγά στην ελληνική επικράτεια ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

 

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις ως προς την εναρμόνιση με την Κοινοτική Οδηγία για την ευζωία και την εκτροφή πουλερικών σε κλωβούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των δανείων που χορηγήθηκαν στην πτηνοτροφία, με την εγγύηση του δημοσίου, για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και την κρίση της αγοράς. Οι πτηνοτρόφοι ζητούν να δοθεί παράταση στην εξόφληση της πρώτης δόσης του δανείου κατά ένα έτος.

 

Ο κ. Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα ανάλογης ευνοϊκής ρύθμισης με εκείνη για τα δάνεια των οινοποιητικών συνεταιρισμών. Στη σύσκεψη μετείχαν από την πλευρά της ΠΕΟΠΠ, ο πρόεδρος κ. Αποστόλης Ζιώγας και τα μέλη κκ: Αντώνης Τουρκοχολίτης, Γιάννης Ζούρας και Τριαντάφυλλος Ζούρας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.19.2016 14:29

Στις 26/9 η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ
Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας αμιγούς συνεταιριστικού χαρακτήρα ΠΑΣΕΓΕΣ

09.15.2016 15:13

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Σύλλογο βουβαλοτρόφων
Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης συναντήθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος...

08.24.2016 11:33

Συνάντηση Μπόλαρη, με το Προεδρείο του Α.Σ. Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»
Με το Προεδρείο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Πελεκάνος», συναντήθηκε ο...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<