ΣΕΚΑΑ: Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία

26-03-2013, 16:01
ΣΕΚΑΑ: Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία

Να ενταθούν οι έλεγχοι για την ποιότητα των φρούτων που διανέμονται στα σχολεία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ), έπειτα από τις καταγγελίες για αλλοιωμένα φρούτα, ακατάλληλα για κατανάλωση.

 

Ο ΣΕΚΛΑ, ζητά να σταματήσει η δυσφήμιση των φρούτων και των λαχανικών με αυτό τον τρόπο και να εντοπιστούν και ν' αποδοθούν οι ευθύνες και ν' αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται με τη διανομή ακατάλληλων προϊόντων, σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι τα σχολεία.

 

Στην επιστολή αναφέρεται ότι:

 

«Έπειτα από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τα περιστατικά με ακατάλληλα φρούτα στην ειδική χάρτινη συσκευασία που μοιράζονται στα σχολεία να πυκνώνουν, θα επιθυμούσαμε να προβείτε άμεσα σε εκτεταμένους ελέγχους για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα σχολεία με τίτλο "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά".

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ευθύνη του Υπουργείου σας, στόχο έχει να διαδώσει και να διευρύνει τη συμμετοχή των φρούτων και λαχανικών στη διατροφή των παιδιών ως την υγιεινότερη λύση και κατά της παιδικής παχυσαρκίας και όχι να δυσφημίσει τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς αυτό στην ουσία είναι που γίνεται, όταν έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά με αλλοιωμένα φρούτα μέσα στις ειδικές συσκευασίες που διανέμονται στα σχολεία.

 

Είναι χρέος μας να διαδώσουμε με σωστό τρόπο και ασφαλή προϊόντα την ιδέα της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και όχι βεβαίως να υποστηρίξουμε την αλόγιστη διανομή προϊόντων που δεν έχουν ελεγχθεί κατάλληλα και δεν έχει διασφαλιστεί η ποιότητά τους πριν μοιραστούν στα σχολεία. Ζητούμε να ενταθούν οι έλεγχοι του οπεκΕΠΕ, να δοθούν οι σχετικές εξηγήσεις, ν' αποκατασταθεί το πρόγραμμα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες για τη ζημιά που έχει προκληθεί».

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.11.2017 14:57

SOS για το εντομοκτόνο Fipronil: Πέρασε στη διατροφική αλυσίδα
Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένα με το εντομοκτόνο Fipronil αυγά που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι...

07.10.2017 14:27

Απλοποιείται περαιτέρω η διαδικασία για τα προϊόντα οικοτεχνίας
Υπογράφηκε από τον Υπουργό κ. Αποστόλου τροποποίηση της απόφασης 4912/120862/17.11.2015 (2468 ΦΕΚ Τ.Β) που αφορά την οικοτεχνία.

05.03.2017 14:56

ΙΕΛΚΑ: Απο που αγοράζουν κρέας και ψωμί οι έλληνες
Μάλιστα, η μεγαλύτερη, με διαφορά, είναι η αγορά του φρέσκου ψωμιού ημέρας με πωλήσεις που ανέρχονται σε 950 εκατ. ευρώ ετησίως.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<