Σ. Κεδίκογλου: Στο ανώτατο καθεστώς επιδότησης με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο η Β. Εύβοια

02-11-2021, 15:37
Σ. Κεδίκογλου: Στο ανώτατο καθεστώς επιδότησης με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο η Β. Εύβοια

Στο ανώτατο καθεστώς επιδότησης, με το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ανακοίνωσε για τη Β. Εύβοια, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου κατά την πρώτη ευρεία συνάντηση των αρμόδιων φορέων και των μελετητών για την υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, και ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας 'Αννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ο κ. Κεδίκογλου παρουσίασε κατά την ομιλία του την πορεία των έργων αναγέννησης στην περιοχή λέγοντας πως «τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στη Β. Εύβοια, εκτελούνται σε χρόνο ρεκόρ» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνουν γρήγορα αλλά σωστά τα έργα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα πλημμυρών που συνέβησαν από αντιπλημμυρικά έργα που δημιουργήθηκαν σε λάθος σημεία».

Μιλώντας για τους μελισσοκόμους ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε πως όλοι όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού θα λάβουν αποζημιώσεις σημειώνοντας πως «με τα μελισσοκομικά πάρκα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, θα κρατήσουμε τα μελίσσια στη Βόρεια Εύβοια».

Σε ότι έχει να κάνει με τον κλάδο των ρητινοκαλλιεργητών, ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου μήνα θα δοθούν 6 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους Δασικούς Συνεταιρισμούς ως αποζημίωση όλου του ποσού από τη φετινή παραγωγή.

Πρόσθεσε ότι προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής θα υπάρχει σημαντική στήριξη για τα επόμενα χρόνια συμπληρώνοντας «θα καθορίσουμε χώρους όπου θα καλλιεργούνται ζωοτροφές για να διανέμονται στους κτηνοτρόφους προκειμένου τα επόμενα 5 με 6 χρόνια να υπάρχει προοπτική μέχρι να αναπτυχθεί το δάσος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Κεδίκογλου «ανακοίνωσε τη δημιουργία Αγροτικής Σχολής στην περιοχή, χάρη στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και της ΜΚΟ «Νέα Γεωργία».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην προώθηση του αλιευτικού τουρισμού που θα ξεκινήσει πιλοτικά από την περιοχή της Β. Εύβοιας, στην αύξηση των αλιευτικών καταφυγίων στην περιοχή από 14 σε 21 και στην ολοκλήρωση του Οδικό 'Αξονα «χάρη στον οποίο η Βόρεια Εύβοια θα περάσει σε νέα εποχή», όπως είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Θέματα της ίδιας ενότητας
04.18.2022 13:21

Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας: Στόχος η «πράσινη» ανάπτυξη
Τη νέα τραπεζική της φιλοσοφία ως πράσινη τράπεζα πρώτης επιλογής αλλά και δεύτερης ευκαιρίας, με ξεκάθαρη στόχευση την χρηματοδότηση...

04.08.2022 14:39

Φραγκογιάννης: «Θα διασφαλίσουμε εξαγωγείς και αγρότες να βρούν δρόμο σε υποκατάστατες αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας»
Τις προσπάθειες της Οικονομικής Διπλωματίας να αντιμετωπιστούν οι "σημαντικές επιπτώσεις" από την κρίση Ουκρανίας- Ρωσίας...

04.08.2022 14:34

Νέα μέτρα ενίσχυσης αγροτών ζήτησε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Γ. Γεωργαντάς
Ο κ. Γεωργαντάς «κάλεσε την Επιτροπή να υιοθετήσει το κοινό έγγραφο 13 κρατών μελών, μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, και να συμπεριλάβει...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<