Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου - Διαλύεται το ΔΗΚΟ

28-07-2020, 17:39
Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου - Διαλύεται το ΔΗΚΟ

Δραματικές εξελίξεις στο συνολικό πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προέκυψαν σήμερα, οι οποίες φαίνεται πως θα καθορίσουν σε τα επόμενα χρόνια.

 

Ειδικότερα, 3 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος (Βότσης, Μουσιούττας και Προκοπίου) απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΜΟΚ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ μαζί τους αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης και Χρίστος Τσίγκης.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια μιας διαδικασίας που από το 2013 ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να εξέθρεψε. Η σημερινή εξέλιξη, η οποία προκύπτει σε περίοδο πολιτικής νηνεμίας στο νησί, στηρίχθηκε στις «εστιθελικές», αλαζονικές και πολυεπίπεδα αντιφατικές πολιτικές και συμπεριφορές που ο κ. Παπαδόπουλος υιοθέτησε όλα αυτά χρόνια.

 

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό σκηνικό, αφού, για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι το επόμενο βήμα και αυτής της ομάδας στελεχών είναι να συνεργαστούν με το νέο κομματικό σχηματισμό που ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, μαζί με άλλα στελέχη πρώτης γραμμής που εκδιώχθηκαν από το κόμμα, ίδρυσαν (Κενεβέζος, πρέσβης στην Ελλάδα, Πάλμας, υφυπουργός παρά τω πρόεδρω, Λακκοτρύπης, τέως υπουργός Ενέργειας, Φωτίου, επίτροπος προεδρίας).

 

Είνα πολύ σημαντικό ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές και το μήνυμα είναι πως, μάλλον, ΔΗΠΑ και οι άνθρωποι πίσω απ' αυτήν θα έχουν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

 

Η μέχρι τώρα εικόνα είναι πως από το 2013 που ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέλαβε την ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν δείχνει ικανός να διαχειριστεί μια τόσο βαριά κληρονομιά.

 

Θα ήταν παράλειψη να μην σημειωθεί ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν, έστω και με 6-7 χρόνια καθυστέρηση, πρόσωπο που εκδιώχθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν, ο καθείς για κάποιο λόγο, από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

 

Άξιο αναφοράς ότι μέσα σε αυτούς είναι ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος, ως πρώην υπουργός και πρώην γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ και με μεγάλη επιρροή στο νησί, μάλλον νομιμοποιείται σήμερα να αισθάνεται δικαίωση.

Θέματα της ίδιας ενότητας
02.10.2021 13:46

Τηλεδιάσκεψη Λιβανού με την Εθνική Διεπαγγελματική Βάμβακος
Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα θέματα ελέγχων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ και εφαρμογής νέων προτύπων για την ανάδειξη της ποιότητας της ελληνικής...

02.10.2021 13:02

Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική με το lockdown
Λαϊκές αγορές ανοιχτές: με 50% συμμετοχή πωλητών, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης και παράλληλες αγορές.

02.10.2021 11:36

Φωτοβολταϊκά, βιολογικοί καθαρισμοί και αποκαταστάσεις κτιρίων στο Άγιον Όρος
Γίνεται η προμελέτη για την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε όλα τα μοναστήρια ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αποκαταστάσεις πτερύγων ή...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<