Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου - Διαλύεται το ΔΗΚΟ

28-07-2020, 17:39
Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου - Διαλύεται το ΔΗΚΟ

Δραματικές εξελίξεις στο συνολικό πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προέκυψαν σήμερα, οι οποίες φαίνεται πως θα καθορίσουν σε τα επόμενα χρόνια.

 

Ειδικότερα, 3 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος (Βότσης, Μουσιούττας και Προκοπίου) απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΜΟΚ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ μαζί τους αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης και Χρίστος Τσίγκης.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια μιας διαδικασίας που από το 2013 ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να εξέθρεψε. Η σημερινή εξέλιξη, η οποία προκύπτει σε περίοδο πολιτικής νηνεμίας στο νησί, στηρίχθηκε στις «εστιθελικές», αλαζονικές και πολυεπίπεδα αντιφατικές πολιτικές και συμπεριφορές που ο κ. Παπαδόπουλος υιοθέτησε όλα αυτά χρόνια.

 

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό σκηνικό, αφού, για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι το επόμενο βήμα και αυτής της ομάδας στελεχών είναι να συνεργαστούν με το νέο κομματικό σχηματισμό που ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, μαζί με άλλα στελέχη πρώτης γραμμής που εκδιώχθηκαν από το κόμμα, ίδρυσαν (Κενεβέζος, πρέσβης στην Ελλάδα, Πάλμας, υφυπουργός παρά τω πρόεδρω, Λακκοτρύπης, τέως υπουργός Ενέργειας, Φωτίου, επίτροπος προεδρίας).

 

Είνα πολύ σημαντικό ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές και το μήνυμα είναι πως, μάλλον, ΔΗΠΑ και οι άνθρωποι πίσω απ' αυτήν θα έχουν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

 

Η μέχρι τώρα εικόνα είναι πως από το 2013 που ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέλαβε την ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν δείχνει ικανός να διαχειριστεί μια τόσο βαριά κληρονομιά.

 

Θα ήταν παράλειψη να μην σημειωθεί ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν, έστω και με 6-7 χρόνια καθυστέρηση, πρόσωπο που εκδιώχθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν, ο καθείς για κάποιο λόγο, από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

 

Άξιο αναφοράς ότι μέσα σε αυτούς είναι ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος, ως πρώην υπουργός και πρώην γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ και με μεγάλη επιρροή στο νησί, μάλλον νομιμοποιείται σήμερα να αισθάνεται δικαίωση.

Θέματα της ίδιας ενότητας
07.28.2020 17:57

Πως επιδρά η επιβάρυνση του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας στον κορονοϊό
Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν παρέχοντας ανώνυμα στοιχεία από τους ιατρικούς φακέλους 90 ασθενών τους οι Εντατικές Μονάδες των...

07.23.2020 12:06

Ψηφιακά 4.000 συντάξεις χηρείας και τ. ΟΓΑ τον μήνα
Στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θα περάσει το 80%-85% όλων των συντάξεων έως το τέλος του 2021.

07.23.2020 11:48

Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο»
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συμμετείχε στην τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<