Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου - Διαλύεται το ΔΗΚΟ

28-07-2020, 17:39
Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου - Διαλύεται το ΔΗΚΟ

Δραματικές εξελίξεις στο συνολικό πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προέκυψαν σήμερα, οι οποίες φαίνεται πως θα καθορίσουν σε τα επόμενα χρόνια.

 

Ειδικότερα, 3 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος (Βότσης, Μουσιούττας και Προκοπίου) απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΜΟΚ, Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ μαζί τους αποχωρούν ο αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης και Χρίστος Τσίγκης.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια μιας διαδικασίας που από το 2013 ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να εξέθρεψε. Η σημερινή εξέλιξη, η οποία προκύπτει σε περίοδο πολιτικής νηνεμίας στο νησί, στηρίχθηκε στις «εστιθελικές», αλαζονικές και πολυεπίπεδα αντιφατικές πολιτικές και συμπεριφορές που ο κ. Παπαδόπουλος υιοθέτησε όλα αυτά χρόνια.

 

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα άκρως ενδιαφέρον πολιτικό σκηνικό, αφού, για όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι το επόμενο βήμα και αυτής της ομάδας στελεχών είναι να συνεργαστούν με το νέο κομματικό σχηματισμό που ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, μαζί με άλλα στελέχη πρώτης γραμμής που εκδιώχθηκαν από το κόμμα, ίδρυσαν (Κενεβέζος, πρέσβης στην Ελλάδα, Πάλμας, υφυπουργός παρά τω πρόεδρω, Λακκοτρύπης, τέως υπουργός Ενέργειας, Φωτίου, επίτροπος προεδρίας).

 

Είνα πολύ σημαντικό ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές και το μήνυμα είναι πως, μάλλον, ΔΗΠΑ και οι άνθρωποι πίσω απ' αυτήν θα έχουν καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου.

 

Η μέχρι τώρα εικόνα είναι πως από το 2013 που ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέλαβε την ηγεσία του ΔΗΚΟ δεν δείχνει ικανός να διαχειριστεί μια τόσο βαριά κληρονομιά.

 

Θα ήταν παράλειψη να μην σημειωθεί ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν, έστω και με 6-7 χρόνια καθυστέρηση, πρόσωπο που εκδιώχθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να φύγουν, ο καθείς για κάποιο λόγο, από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

 

Άξιο αναφοράς ότι μέσα σε αυτούς είναι ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος, ως πρώην υπουργός και πρώην γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ και με μεγάλη επιρροή στο νησί, μάλλον νομιμοποιείται σήμερα να αισθάνεται δικαίωση.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.25.2020 15:21

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στήριξης, σε ελιές Καλαμών, καρπούζι, ανοιξιάτικη πατάτα και θερμοκηπιακά κηπευτικά
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου.

11.25.2020 14:37

Δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 οι αγρότες
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

11.25.2020 12:43

Βρούτσης: Σε 5 δόσεις τα χρεωστικά υπόλοιπα ελεύθ. επαγγελματιών- αυτοαπασχολούμενων- αγροτών
Ειδικότερα, η καταβολή των πέντε μηνιαίων δόσεων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 και αφορά 800.349 ασφαλισμένους, για τους οποίους...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<