Κοροναϊός: Στην πρώτη γραμμή της μάχης ο Όμιλος Metropolitan-Υγεία

02-04-2020, 14:13
Κοροναϊός: Στην πρώτη γραμμή της μάχης ο Όμιλος Metropolitan-Υγεία

Στη μάχη κατά του κοροναϊού συμμετέχει πρώτο από το χώρο της ιδιωτικής υγείας, το Hellenic Healthcare Group.

 

Με έξι κορυφαία θεραπευτήρια, Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta InterClinic, στέκεται δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως «σύμμαχος», έχοντας θέσει στη διάθεση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ σε πρώτη φάση 100 κλίνες, από 50 σε καθένα από τα δύο μεγαλύτερα θεραπευτήρια Metropolitan και Υγεία, για νοσηλεία περιστατικών COVID-19, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, όλα τα θεραπευτήρια του Ομίλου έχουν λάβει αυξημένα μέτρα προστασίας, ελέγχοντας αυστηρά όσους εισέρχονται στις μονάδες, ενώ σε πολύ σύντομο διάστημα δημιουργήθηκαν εξωτερικές εγκαταστάσεις για την εξέταση ασθενών, που πιθανώς πάσχουν από COVID-19.

 

Ο Όμιλος βάζει πλάτη σε αυτή τη δύσκολη μάχη κατά του αόρατου και ύπουλου εχθρού. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΔΥ και όλους τους αρμόδιους φορείς και σε καθημερινή βάση διαθέτει στο ΕΚΑΒ όσα επιπρόσθετα κρεβάτια ΜΕΘ αδειάζουν. Οι μισές μονάδες του Ομίλου λειτουργούν για την αντιμετώπιση περιστατικών των νοσοκομείων αναφοράς. 

 

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή και θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι να απομακρυνθεί ο εφιάλτης του κοροναϊού», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δ. Σπυρίδης.

 

Ο ίδιος, μάλιστα, επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπολογίζουμε το οικονομικό κόστος. Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία τη μάχη. Είναι μια εθνική μάχη. Θα είμαστε εδώ, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όποια επιπλέον βοήθεια μας ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας».

Θέματα της ίδιας ενότητας
04.18.2022 13:21

Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας: Στόχος η «πράσινη» ανάπτυξη
Τη νέα τραπεζική της φιλοσοφία ως πράσινη τράπεζα πρώτης επιλογής αλλά και δεύτερης ευκαιρίας, με ξεκάθαρη στόχευση την χρηματοδότηση...

04.08.2022 14:39

Φραγκογιάννης: «Θα διασφαλίσουμε εξαγωγείς και αγρότες να βρούν δρόμο σε υποκατάστατες αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας»
Τις προσπάθειες της Οικονομικής Διπλωματίας να αντιμετωπιστούν οι "σημαντικές επιπτώσεις" από την κρίση Ουκρανίας- Ρωσίας...

04.08.2022 14:34

Νέα μέτρα ενίσχυσης αγροτών ζήτησε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Γ. Γεωργαντάς
Ο κ. Γεωργαντάς «κάλεσε την Επιτροπή να υιοθετήσει το κοινό έγγραφο 13 κρατών μελών, μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, και να συμπεριλάβει...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<