Ημερίδα για τα προβιοτικά τρόφιμα απο το ΥΠΑΑΤ

07-03-2013, 15:45
Ημερίδα για τα προβιοτικά τρόφιμα απο το ΥΠΑΑΤ

Ημερίδα με τίτλο «ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ», διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού «Detrop 2013», στη Θεσσαλονίκη.

 

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στην Αίθουσα «Ολυμπιάς».

 

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος θα αναδείξει με την ομιλία του την αξία της Μεταγονιδιωματικής επιστήμης και την αξιοποίησή της στον τομέα των τροφίμων, καθώς μπορεί να προσδώσει νέα αξία σε παραδοσιακά προϊόντα, όπως είναι το γιαούρτι, τα τουρσιά και τα αλλαντικά, τα λεγόμενα προβιοτικά τρόφιμα. Η αξία των προβιοτικών τροφίμων στον τομέα της διατροφής, αποτυπώνεται διεθνώς με την αυξημένη ζήτησή τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η κατανάλωση του ελληνικού τύπου γιαουρτιού, στις ΗΠΑ, τετραπλασιάζεται κάθε χρόνο.

 

Στην Ημερίδα θα παραστεί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Δ/ντης International Probiotics Association κ. Ιωάννης Μισόπουλος, ο Πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Ντινόπουλος, ο Δ/ντης του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Σουφλερός και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε κ. Σπυρίδων Μάμαλης.

 

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από επιστήμονες, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις σύγχρονες τάσεις που διαμορφώνονται στον τομέα της έρευνας και της παραγωγής προβιοτικών τροφίμων. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα βραβευτούν τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τρεις διαφορετικούς τομείς προβιοτικών τροφίμων (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, τουρσιά) καθώς και ερευνητές στον τομέα των προβιοτικών.  

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.04.2017 10:06

Τι θα δούμε στη φετινή «Ζυθογνωσία»
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η έκθεση για τους λάτρεις της μπύρας, στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο.

03.13.2017 16:59

Τετραπλασίασε τους επισκέπτες της η 11η Agrothessaly
Στην πρώτη της διοργάνωση υπό τη νέα της μορφή, η έκθεση κατάφερε -σύμφωνα με τους διοργανωτές- να πετύχει και τους τρεις στόχους που είχε...

01.24.2017 14:22

Από 27 έως 30 Ιανουαρίου διοργανώνεται η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας
Τις πόρτες της ανοίγει, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ για να υποδεχτεί Έλληνες παραγωγούς και παραδοσιακά προϊόντα από...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<