Συνέδριο για τη σημασία της γαστρονομίας στην ΕΕ

19-03-2019, 14:51
Συνέδριο για τη σημασία της γαστρονομίας στην ΕΕ

"Οι διαφορές ανάμεσα στους λαούς μπορούν να εξαλειφθούν, αν επιτρέψουμε στην ευρωπαϊκή γαστρονομία να μας συνδέσει" τόνισε o υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας, Ζντράβκο Ποτσιβάλσεκ, κατά την ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τα Τρόφιμα, που διεξάγεται στη Λιουμπλιάνα.

 

"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το διάσημο γαστρονομικό γεγονός φιλοξενείται από τη Σλοβενία, μια μικρή χώρα με διαφορετική γαστρονομία" δήλωσε ο Ποτσιβάλσεκ, αναφέροντας ότι η χώρα διαθέτει 24 γαστρονομικές περιοχές, 365 τοπικά πιάτα και ποτά, καθώς και τρεις οινοποιητικές ζώνες.

 

Η Μάγια Πακ, διευθύντρια του Σλοβενικού Συμβουλίου Τουρισμού (STO), δήλωσε ότι η Σλοβενία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο και πρόσθεσε ότι πολλοί Σλοβένοι σεφ καινοτομούν με τις δημιουργίες τους.

 

"Στη Σλοβενία, βλέπουμε τη γαστρονομία ως διερεύνηση και επαφή με άλλους ανθρώπους, πολιτισμούς και ιδέες. Θεωρούμε ότι αποτελεί συγχώνευση της παράδοσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας" δήλωσε η ίδια.

 

Η γαστρονομία θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαμόρφωση της κοινωνίας στο μέλλον, δήλωσε ο σεφ Αντρέα Πετρίνι, ένα από τα κορυφαία ονόματα του γαστρονομικού κόσμου. Ο Πέτρινι, μίλησε για έναν κόσμο που διαιρείται με το Brexit, τη μεταναστευτική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά το φαγητό είναι -όπως τόνισε- κάτι που μας συνδέει.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.21.2020 15:47

Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer
Η μελέτη έδειξε ότι μια μακροχρόνια παρέμβαση με μεσογειακή διατροφή πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε 285 συμμετέχοντες, με υψηλό...

05.19.2020 19:27

Νέα μέτρα από τον Βορίδη για την ανακούφιση του αλιευτικού κλάδου
Παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία μέσω της υιοθέτησης διαδικασιών που διευκολύνουν τους επενδυτές στην υλοποίηση των επενδυτικών...

04.06.2020 17:08

Κτηνοτρόφοι: Μας πνίγει η παράταση στις επιταγές κατά 75 μέρες!
Επτά μέτρα ζητά o Σ.Α.Σ.Σ.Ο.Ε. από την κυβέρνηση για τον κτηνοτροφικό κλάδο

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<