Από 16 -18 Μαρτίου η FOOD EXPO 2019

06-03-2019, 15:46
Από 16 -18 Μαρτίου η FOOD EXPO 2019

Μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχών και διεθνοποιημένη ανοίγει τις πύλες της στις 16 Μαρτίου η έκθεση τροφίμων και ποτών, FOOD EXPO. Η 6η FOOD EXPO 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo από 16-18 Μαρτίου.

 

Με 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, µε 50.000 τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 5.000 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές, αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίµων & Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

 

Η FOOD EXPO 2019 θα προσελκύσει 65.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης. Οι επαγγελματίες αυτοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν περισσότερες από 1.000 ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας, έτσι ώστε να επιλέξουν από τους καλύτερους και να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους.

 

Επίσης, με τον έντονο διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση θα τους δώσει την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με 250 ξένους εκθέτες με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές. Σημειώνεται ότι εφέτος, η συμμετοχή των ξένων επιχειρήσεων ως εκθέτες είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Η FOOD EXPO 2019 θα φιλοξενήσει περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 23 χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αίγυπτος, Τουρκία, Βουλγαρία, Κορέα, Πολωνία, Κίνα, Τυνησία, Ταϋλάνδη, Βιετνάμ, Λίβανο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Ολλανδία, Ινδία, Ρουμανία, Αυστρία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαλαισία και Κύπρος, είτε ενταγμένους στα εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα.

 

Την μεγάλη δυναμική της FOOD EXPO επιβεβαιώνει η συμμετοχή και των 13 Περιφερειών της Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας θα έχουν την δυνατότητα με την συμμετοχή τους να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ και ειδικό αγοραστικό κοινό από όλο τον κόσμο. Τέλος, έντονη θα είναι και η συμμετοχή επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 6 μεγάλους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα: Κρωπίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Παράλληλα, στην έκθεση θα συμμετάσχουν και πολλά Επιμελητήρια και συγκεκριμένα: Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Χαλκιδικής, Σερρών, Αχαΐας, Ηλείας, Σάμου, Δωδεκανήσων, Χανίων.

 

Επίσης, με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, η FOOD EXPO 2019 στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους από 5.000 food traders από μεγάλες αγορές - στόχους, από τους οποίους oι 900 πιο σημαντικοί έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα "Hosted Buyer" της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από 75 μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά. ενώ στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιήσουν πάνω από 17.500 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2019.

 

Στην FOOD EXPO 2019 τιμώμενη χώρα είναι ο Λίβανος. Το εθνικό περίπτερο του Λίβανου πρόκειται να αναπτυχθεί σε επιφάνεια 120 τ.μ. στο Hall 1 και αναμένεται να συμμετάσχουν 10 από τις καλύτερες και μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών της χώρας. Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν λοιπόν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις αυτές που παράγουν, εξάγουν και εμπορεύονται προϊόντα κυρίως από τις ακόλουθες κατηγορίες: ξηρούς καρπούς, αγροδιατροφικά προϊόντα, καφέ, σοκολάτα, σιροπιαστά γλυκά, λουκούμια, κρασί, ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά, και να πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την πραγματοποιείται και η αμιγώς επαγγελματική έκθεση οίνων και αποσταγμάτων, OENOTELIA 2019. Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική b2b αγορά, αλλά και στις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η OENOTELIA με 180 εκθέτες (παραγωγοί και διανομείς οίνων και αποσταγμάτων και εταιρείες εξοπλισμού και αξεσουάρ κρασιού) αναδεικνύεται ως το σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα.

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.18.2019 14:32

Το πρόγραμμα του AgriBusiness Forum 2019
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διοργάνωση

10.04.2017 10:06

Τι θα δούμε στη φετινή «Ζυθογνωσία»
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η έκθεση για τους λάτρεις της μπύρας, στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο.

03.13.2017 16:59

Τετραπλασίασε τους επισκέπτες της η 11η Agrothessaly
Στην πρώτη της διοργάνωση υπό τη νέα της μορφή, η έκθεση κατάφερε -σύμφωνα με τους διοργανωτές- να πετύχει και τους τρεις στόχους που είχε...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<