Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι

28-11-2018, 14:26
Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι

Αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο με τρακτέρ οργανώθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και συγκεντρώθηκαν από νωρίς σε κεντρικό σημείο της πόλης.

 

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο γ.γ. της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, η Ελένη Καρυά εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Κώστας Κουβαράς εκ μερους του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ.

 

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι «ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δε θα λυθεί σε μία κινητοποίηση, όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, γιατί είναι το αγωνιστικό μετερίζι που συσπειρώνει αγρότες και κτηνοτρόφους».

 

Το διεκδικητικό πλαίσιο αφορά σε αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως και καμιά μείωση του αφορολόγητου ορίου.

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, καθώς και αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

Διεκδικούν, επίσης, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες «ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών», καθώς και σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.23.2018 17:14

Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!
Οι Guillaume Feral και Mike Lomberg προσγείωσαν 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS.

11.19.2018 18:17

Καβάλα: 3 συλλήψεις για 2,1 τόνους ακατάλληλων οστράκων
Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καβάλας. 

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<