Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!

23-11-2018, 17:14
Καλαμάτα: Στο επίκεντρο της προσοχής οι 2 παραπληγικοί πιλότοι της Handiflight!

Σταθμό αποτέλεσε η Καλαμάτα στην εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, στις 18 Νοεμβρίου, από τη Γενεύη της Ελβετίας και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 10 μήνες αφού πρώτα έχουν επισκεφθεί 40 χώρες και έχουν διανύσει 80.000 χλμ. σε 6 διαφορετικές ηπείρους.


Οι παραπληγικοί πιλότοι Guillaume Feral (France) και Mike Lomberg (South Africa) προσγείωσαν τα 2 ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλος» την Παρασκευή, στις 09:30 πετώντας από το αεροδρόμιο της Θήβας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου και ακολούθησε συνέντευξη τύπου.

 

Κατά την επίσκεψη τους οι δυο πιλότοι με παραπληγία αλλά και οι δύο πιλότοι που τους συνοδεύουν με το αεροπλάνο υποστήριξης, εξέφρασαν την θετική τους έκπληξη για το επίπεδο των υπηρεσιών και την ποιότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αποκατάστασης «Διάπλαση» καθώς και για την ομορφιά της πόλης της Καλαμάτας. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, ο συνδυασμός του μοναδικού γεωγραφικού ανάγλυφου και του εξαιρετικού ηλιόλουστου καιρού μετέτρεψε την πτήση τους σε μοναδική εμπειρία και τους άφησε με εξαιρετικές εντυπώσεις.

 

To project Handiflight Around the World


Το ταξίδι διάρκειας 10 μηνών που ξεκίνησε πριν από 5 ημέρες έχει σκοπό αφενός την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για ίση μεταχείριση και πρόσβαση σε μια καθημερινότητα με σεβασμό και ποιότητα. Αφετέρου, στοχεύουν να κινητοποιήσουν τα άτομα που ζουν με αναπηρία ώστε να επιδιώξουν να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους και να συνεχίσουν να ζουν μια ζωή με συγκινήσεις.

 

Στο ταξίδι τους, οι δύο παραπληγικοί πιλότοι, οι οποίοι πετάνε τα ελαφρού τύπου αεροπλάνα τους χωρίς την ύπαρξη συγκυβερνήτη, υποστηρίζονται από την Διεθνή Οργάνωση Lions International και σκοπεύουν να δωρίσουν όποιους πόρους συγκεντρώσουν στη διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Handicap International”.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.28.2018 14:44

Προκαταβολές 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς από τη Δωδώνη
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει εξοφλήσει πλήρως την αξία του εισκομιζόμενου γάλακτος από τους πάνω από 5.500 παραγωγούς με τους οποίους...

11.28.2018 14:26

Στους δρόμους της Καρδίτσας αγρότες και κτηνοτρόφοι
Διαδήλωση κατά των πολιτικών της κυβέρνησης.

11.19.2018 18:17

Καβάλα: 3 συλλήψεις για 2,1 τόνους ακατάλληλων οστράκων
Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καβάλας. 

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<