Νέα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ από την Nestle στο εργοστάσιο των Οινοφύτων

03-10-2018, 18:14
Νέα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ από την Nestle στο εργοστάσιο των Οινοφύτων

Την ολοκλήρωση νέας επένδυσης συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο καφέ της εταιρείας στα Οινόφυτα, ανακοίνωσε σήμερα η Nestle Ελλάς.


Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, πλάνο που την τελευταία τριετία ξεπερνά συνολικά τα 20 εκατ. ευρώ και κορυφώνεται με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.

 

«Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη περίοδο, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και τώρα το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι το στοίχημα της ανάπτυξης», ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο και συνέχισε: «Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και κυρίως να προλάβουμε τις εξελίξεις, τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται με ραγδαίους ρυθμούς και να προσαρμοστούμε σε αυτές».

 

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην επένδυση της Nestle Ελλάς τόνισε: «Το παράδειγμά σας είναι πολύ θετικό και θα πρέπει να γίνουν και άλλες επενδύσεις. Στην Ελλάδα σήμερα γίνονται επενδύσεις, μεγάλες και μικρές. Είναι αναγκαίο να προσανατολιστούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγικής δομής της χώρας, στα καινοτόμα προϊόντα και στην εξωστρέφεια και παράλληλα να διαμορφώσουμε μια οικονομία ανταγωνιστική».

 

«Με την επένδυσή σας δίνετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, που είναι πάρα πολύ απαραίτητο. Θα είμαστε δίπλα σας. 'Αλλωστε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας δείχνει τον προσανατολισμό μας» ανεφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη χωροθέτηση του βιομηχανικού πάρκου στα Οινόφυτα.

 

«Θα προχωρήσουμε με γοργά βήματα. Στόχος μας είναι να προλάβουμε το τραίνο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και σε αυτή τη κατεύθυνση η συνεργασία όλων των δυνάμεων της χώρας είναι απαραίτητη» επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του τόνισε ότι η υλοποίηση της επένδυσης της Nestle Ελλάς αποτελεί πολύ μεγάλη νίκη, όχι μόνο για την ίδια την εταιρεία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

 

«Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης και ανάπτυξης στο Σχηματάρι στα Οινόφυτα. Αυτό έγινε με τη συνδρομή του δημάρχου και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για ένα σχέδιο που με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ και θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική βιομηχανία και ένα καλύτερο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή με άξονα τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε: «Το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της Nestlé. Στα τριάντα χρόνια που είναι στην ευθύνη μας, από το 1987, οι επενδύσεις μας σε αυτό είναι διαρκείς και το έχουν μετατρέψει σε μία πραγματικά προηγμένη παραγωγική μονάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επενδυτική αυτή πορεία κορυφώνεται σήμερα, με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για το καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, σημαίνει ανάπτυξη, καθώς με τις νέες δυνατότητες θα μπορούμε να εξάγουμε διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από εδώ, από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestle σε όλο τον κόσμο, σημαίνει όμως και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα, και αυτοί είναι τρεις μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι σήμερα».

 

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, που λειτουργεί με την ευθύνη της Nestle Ελλάς από το 1987, γίνεται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafe Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά.

 

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων, αποτελεί μία στρατηγική απόφαση της Nestlé Ελλάς, που ελήφθη με γνώμονα τη σημασία και τη συμβολή που έχει η κατηγορία του καφέ για τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και την πάγια δέσμευσή της να παραμένει και να συνεχίζει να επενδύει στη χώρα: Η επένδυση στο εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα οδηγεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της Nestle Ελλάς στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρείας για εγχώρια παραγωγή, τη στιγμή που ήδη το 63% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

 

Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων, που είναι οι μοναδικές στο είδος τους σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, το εργοστάσιο των Οινοφύτων, που απασχολεί 130 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και άλλα 15 ως εποχιακό έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τόσο τη συνολική παραγωγή του όσο και εκείνη που προορίζεται για εξαγωγές.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<