Αποστόλου από τη Νάξο: Αναγκαιότητα η συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας

01-06-2018, 16:23
Αποστόλου από τη Νάξο: Αναγκαιότητα η συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνεδρίας για την «Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση» του 15ουΣυνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Ν. Αντώνογλου, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιο και Ν. Μανιό και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε το πρωί το Φράγμα Τσικαλαριού όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του εγγειοβελτιωτικού έργου.

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο που εντάσσεται στα έργα του ΠΑΑ, θα αποτελέσει έργο πνοής για το νησί, καθώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει δυσχέρειες με την επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες.

Στη συνέχεια ο Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΕΑΣ Νάξου όπου ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής οργάνωσης, η οποία έχει δυναμική παρουσία στην παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων (γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, κεφαλοτύρι, κρέμα γάλακτος, βούτυρο κ.ά), καθώς και στην παραγωγή πιστοποιημένου πατατόσπορου και στην καλλιέργεια πατάτας. Αμέσως μετά ο κ. Αποστόλου πραγματοποίησε επισκέψεις σε μεταποιητικές μονάδες του νησιού.

Στις παραπάνω συναντήσεις του με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου της Νάξου, ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα πρέπει να στηριχθεί και στη συνθετική αξιοποίηση των κοινών ή ξεχωριστών παραγωγικών δυνατοτήτων όλων των νησιών των Κυκλάδων, ώστε να προκύπτουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή υποδομές, με κυκλαδική προστιθέμενη υπεραξία. «Με τη συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας, θα διαμορφωθούν νέα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα καθιερώνουν τις Κυκλάδες ως μια ισχυρή δύναμη της αγοράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Το απόγευμα ο κ. Αποστόλου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην Αγροτική Συνεδρία του 15ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο «Οι Κυκλάδες στην Πρώτη Γραμμή», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου στην Νάξο.

Θέματα της ίδιας ενότητας
08.02.2022 14:35

Νέοι Γεωργοί: Εγκρίθηκε η πληρωμή 223,3 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση του προγράμματος
Η πληρωμή αφορά τους επιλεγέντες σε οκτώ από τις δεκατρείς Περιφέρεις της χώρας και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας,...

08.02.2022 14:32

Σ. Κεδίκογλου: Στηρίζουμε τον πτηνοτροφικό κλάδο
«Υποχρέωσή μου είναι, εκ της θέσης μου, να στηρίξω την πτηνοτροφία, που είναι ο μόνος κλάδος που πετυχαίνει μια σχετική αυτάρκεια της...

08.02.2022 14:27

Στις 8/8 οι εγγραφές στα ΔΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Οι εγγραφές αφορούν νέους σπουδαστές, κατόχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων αλλά και τους επιτυχόντες...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<