Αποστόλου από τη Νάξο: Αναγκαιότητα η συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας

01-06-2018, 16:23
Αποστόλου από τη Νάξο: Αναγκαιότητα η συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνεδρίας για την «Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση» του 15ουΣυνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Ν. Αντώνογλου, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιο και Ν. Μανιό και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε το πρωί το Φράγμα Τσικαλαριού όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών του εγγειοβελτιωτικού έργου.

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο που εντάσσεται στα έργα του ΠΑΑ, θα αποτελέσει έργο πνοής για το νησί, καθώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει δυσχέρειες με την επάρκεια νερού για τις καλλιέργειες.

Στη συνέχεια ο Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΕΑΣ Νάξου όπου ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της συνεταιριστικής οργάνωσης, η οποία έχει δυναμική παρουσία στην παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων (γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, κεφαλοτύρι, κρέμα γάλακτος, βούτυρο κ.ά), καθώς και στην παραγωγή πιστοποιημένου πατατόσπορου και στην καλλιέργεια πατάτας. Αμέσως μετά ο κ. Αποστόλου πραγματοποίησε επισκέψεις σε μεταποιητικές μονάδες του νησιού.

Στις παραπάνω συναντήσεις του με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου της Νάξου, ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα πρέπει να στηριχθεί και στη συνθετική αξιοποίηση των κοινών ή ξεχωριστών παραγωγικών δυνατοτήτων όλων των νησιών των Κυκλάδων, ώστε να προκύπτουν καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή υποδομές, με κυκλαδική προστιθέμενη υπεραξία. «Με τη συγκρότηση μιας ενιαίας Κυκλαδικής παραγωγικής ταυτότητας, θα διαμορφωθούν νέα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που θα καθιερώνουν τις Κυκλάδες ως μια ισχυρή δύναμη της αγοράς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Το απόγευμα ο κ. Αποστόλου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην Αγροτική Συνεδρία του 15ου Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο «Οι Κυκλάδες στην Πρώτη Γραμμή», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου στην Νάξο.

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.14.2019 17:15

Αναγνωρίστηκαν με υπουργική απόφαση οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις
Υπεγράφη η απόφαση αναγνώρισης και λειτουργίας των Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

06.12.2019 14:08

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Αύξηση ή κατάργηση του εισοδηματικού κριτηρίου λένε στο ΥΠΕΝ
Το  ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θα αυξηθεί σημαντικά από το όριο των 50.000 ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

06.12.2019 10:43

Νηρέα-Σελόντα: Τρεις «μνηστήρες» στην κούρσα για τα προς πώληση assets
Στους τρεις ανέρχονται οι «μνηστήρες», που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία των Νηρέα και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<