Απογοητεύτηκαν οι αγρότες- Συζητείται κλιμάκωση κινητοποιήσεων(upd)

25-02-2013, 15:59
Απογοητεύτηκαν οι αγρότες- Συζητείται κλιμάκωση κινητοποιήσεων(upd)

Tην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα εξετάσουν αύριο σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 28 μπλόκα οι αγρότες, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί τους. Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας «ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.Αύριο στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας».Όπως είπε ο κ. Μπούτας συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα αλλά «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας».

 

Ερωτηθείς για την κάρτα πετρελαίου, είπε ότι «για μας δεν λέει τίποτα. Είναι τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που δίνεται και σήμερα. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο». Κληθείς να σχολιάσει τη στάση αγροτών που αποχωρούν από μπλόκα ανέφερε πως «κάποιοι βγήκαν για να φύγουν».

 

H κυβέρνηση προωθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση των αγροτών που πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια αλλά οφείλουν στον ασφαλιστικό τους φορέα έως και 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια ρύθμιση ενδέχεται να περιλαμβάνεται και ρύθμιση, η οποία θα μειώνει το όριο συνταξιοδότηση στα 62 έτη, εφόσον έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης.

 

«Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών.Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ’ όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και προσέθεσε:

 

«Για το πετρέλαιο τους είπαμε τις προτάσεις μας. Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου. Θα υπάρξει Επιτροπή που θα εξετάσει την καθιέρωσή της. Θα δούμε εάν είναι εφικτό μέσα στο 2013».

 

Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος είπε στους εκπροσώπους των αγροτών ότι γίνεται προσπάθεια και ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα. Τους προσκάλεσε, μάλιστα, να πάνε στη ΔΕΗ και να κουβεντιάζουν το πρόβλημα που είναι αρκετά τεχνικό και αρκετά δύσκολο. Όπως επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας, αν τους ζητηθεί θα ξανασυναντηθούν.

 

«Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση. Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους. Για το φορολογικό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου», σημείωσε

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.18.2018 15:08

Η Βουλγαρία, στις έξι χώρες που ζητούν τη διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ
Με τον Βούλγαρο υπουργό Γεωργίας, Rumen Porodzanov και την υφυπουργό Verginiya Krasteva, συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,...

09.18.2018 15:01

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων η Ολυμπία Τελιγιορίδου
«Η ανάπτυξη στην Ελλάδα περνά μέσα από τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης»

09.18.2018 14:33

Στη Χίο ο πρόεδρος της ΕΛΓΑ
Προσκεκλημένος από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<