Μεγάλου, Πειραιώς: Μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να καινοτομήσουν

02-03-2018, 12:32
Μεγάλου, Πειραιώς: Μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να καινοτομήσουν

Tη στήριξη της Πειραιώς στο ελληνικό επιχειρείν επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 

«Είμαστε περήφανοι που χρηματοδοτούμε τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η χρηματοδότησή του θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου και συμπλήρωσε ότι πρέπει να σιγουρευτούμε ότι «οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν θα νιώθουν άσχημα για την επιτυχία τους. Αντιθέτως, πρέπει να γίνουν τα πρότυπα και για τους υπολοίπους».

 

«Ελπίζουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί» είπε παράλληλα και τόνισε ότι η συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με τη GFCC (Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας) «στοχεύει στο να προωθήσουμε την καινοτομία». «Έχουμε μορφωμένους ανθρώπους. Σε επιχειρήσεις μηχανικής, στην επιστήμη των υπολογιστών, ακόμη και στα χρηματοοικονομικά σε χώρες του εξωτερικού δεν υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς Έλληνα, που να έχει χαράξει μία σημαντική σταδιοδρομία» είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

 

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να καινοτομήσουν» είπε και συμπλήρωσε πως «η ελληνική βιομηχανία σήμερα στοχεύει περισσότερο στις εξαγωγές».

 

Αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες στον κόσμο της εργασίας και στην έλλειψη -ορισμένες φορές- προθυμίας για καινοτομία, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε πως «αν είσαι πάντα απογοητευμένος, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την παγίδα. Μετά από 8-9 χρόνια κρίσης, η κόπωση είναι ένα ζήτημα, αλλά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

 

Παράλληλα σημείωσε πως θα πρέπει «να σιγουρευτούμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» με στόχο να γίνει η ελληνική επιχειρηματικότητα πιο ανταγωνιστική. «Ξεκινήσαμε να έχουμε ανάπτυξη, έστω και αναιμική, 1,1-1,2%, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από την ύφεση. Πρέπει να φέρουμε μαζί πανεπιστήμια, επιχειρήσεις κι επιστήμη για να προωθήσουμε την ανταγωνιστικότητα» επισήμανε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να κάνουμε περισσότερα, με αισιόδοξη διάθεση διότι θέλουμε να είμαστε σε θέση να αναπτυχθούμε όλοι μαζί».

 

Ανέφερε ακόμη πως «μειώνουμε τη χρηματοδότηση του ELA και τους τελευταίους μήνες του 2017 είδαμε αύξηση των καταθέσεων, γεγονός που βελτιώνει τη ρευστότητά μας». «Το 2017 ήταν μία καλή χρονιά, ιδιαίτερα μετά τον Απρίλιο.Είναι μία συνεχιζόμενη προσπάθεια”.

 

Μιλώντας στην ίδια συζήτηση, η πρόεδρος και CEO του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ Deborah L. Wince-Smith τόνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι προσηλωμένη στην προώθηση της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα σημείωσε πως «βαθιά μορφωμένοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτή η χώρα πρέπει να δίνει ευκαιρίες στα νέους να μείνουν στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που “χτίζουν” και αυτοί που “εμποδίζουν”. Νομίζω ότι όλοι στην Ελλάδα προσπαθούν να δημιουργήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουν οι νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ, να τους εξασφαλίσουμε τα μέσα για να μην φύγουν στο εξωτερικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Χρήστος Μεγάλου.

 

«Έχει γίνει ενδιαφέρουσα δουλειά στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να γίνουν πιο ανταγωνιστικές» είπε μιλώντας στο ίδιο πάνελ η αξιωματούχος της EBRD Sabina Dziurman ενώ ο Γιάννης Πυροβολάκης, ιδρυτής και CEO της Innvation Accelerator κάλεσε «να δώσουμε έμφαση στην ελληνική οικονομία, διότι η Ελλάδα έχει άπλετο ταλέντο στη μηχανική, ικανότητα στην καινοτομία».

Θέματα της ίδιας ενότητας
04.18.2022 13:21

Συνεταιριστική Τράπεζα Κ. Μακεδονίας: Στόχος η «πράσινη» ανάπτυξη
Τη νέα τραπεζική της φιλοσοφία ως πράσινη τράπεζα πρώτης επιλογής αλλά και δεύτερης ευκαιρίας, με ξεκάθαρη στόχευση την χρηματοδότηση...

04.08.2022 14:39

Φραγκογιάννης: «Θα διασφαλίσουμε εξαγωγείς και αγρότες να βρούν δρόμο σε υποκατάστατες αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας»
Τις προσπάθειες της Οικονομικής Διπλωματίας να αντιμετωπιστούν οι "σημαντικές επιπτώσεις" από την κρίση Ουκρανίας- Ρωσίας...

04.08.2022 14:34

Νέα μέτρα ενίσχυσης αγροτών ζήτησε στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Γ. Γεωργαντάς
Ο κ. Γεωργαντάς «κάλεσε την Επιτροπή να υιοθετήσει το κοινό έγγραφο 13 κρατών μελών, μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, και να συμπεριλάβει...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<