Αύξηση 2,1% για τον δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

Αύξηση 2,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2016, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2016 με το 2015.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 1,8%,
β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 3,3%.
Ο γενικός δείκτης τον Δεκέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον δείκτη του Νοεμβρίου 2017 παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2016.
Σε μέσα επίπεδα πέρυσι, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 5,3%, έναντι μείωσης 5,7% που σημειώθηκε σε μέσα επίπεδα το 2016.
Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες - Νέα επίθεση στην κυβέρνηση
Το πρωί του Σαββάτου φεύγουν τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας.
«Σανίδα σωτηρίας» στα παραδοσιακά προϊόντα βρίσκουν οι επιχειρήσεις
Στις αγορές του εξωτερικού στράφηκαν οι ελληνικές επιχειρήσεις τη διετία 2017-2018, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας από την πολυετή κρίση.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ σε 821 δικαιούχους
Σε πληρωμή 2,5 εκατ. ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).