Εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στην Xenia 2017

27-11-2017, 14:04
Εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στην Xenia 2017

Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν δώσει το «παρών» τις δύο πρώτες ημέρες της Xenia 2017, δείχνοντας τον ενθουσιασμό τους για το γεγονός ότι επέστρεψε στο προσκήνιο.

 

Όλοι οι επισκέπτες και οι εκθέτες κάνουν λόγο για μία premium, στοχευμένη έκθεση, με απίστευτα υψηλό επίπεδο, ισάξια μεγάλων αντίστοιχων εκθέσεων του εξωτερικού.

 

Το υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, το μέγεθος και το πλήθος των περιπτέρων, οι εντυπωσιακές κατασκευές τους, η ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, οι λύσεις και οι προτάσεις για κάθε ανάγκη του σύγχρονου ξενοδόχου μαζί με την άψογη διοργάνωση έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.

 

Ιδιαίτερα θερμά και θετικά είναι τα σχόλια και για τις παράλληλες εκδηλώσεις της Xenia.

 

 

Λαμπερά εγκαίνια

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Xenia από την υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά στο εκθεσιακό κέντρο METROPΟLΙTAN EXPO το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

 

Η έκθεση- σύμβολο για τα ξενοδοχεία θα διαρκέσει 3 ημέρες, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου και επιστρέφει δυναμικά μετά από 5 χρόνια απουσίας για να βάλει τη σφραγίδα της στην νέα εποχή του Ελληνικού Τουρισμού. Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μάνος Κόνσολας, ο κ. Γεώργιος Τσακίρης Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο κ. Ιωάννης Ρέτσος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Γρηγόρης Τάσιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Εμμανουήλ Αγιομυργιανάκης Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων και πολλοί εκπρόσωποι επιχειρηματικών συνδέσμων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Στον χαιρετισμό της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την στήριξή στην έκθεση τονίζοντας «με την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της, φέρνει κοντά την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά για τη δικτύωση και νέες συνεργασίες με τους επαγγελματίες πολλών άλλων κλάδων και δραστηριοτήτων της ελληνικής αγοράς. Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίζουμε εκθέσεις και δράσεις που φέρνουν κοντά επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους με στόχο την ποιότητα, την καινοτομία, την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της ελληνικής φιλοξενίας». Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη Xenia, στους διοργανωτές, στους εκθέτες και σε όλους τους συμμετέχοντες».

 

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Τσακίρης Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Αθήνας, στον χαιρετισμό του εξέφρασε την στήριξη στην έκθεση τονίζοντας ότι η Xenia αποκτά μια άρτια οργάνωση ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα αποτελέσματα της έκθεσης να είναι ανάλογη της προσπάθειας που κάνουν οι διοργανωτές».
Εκπροσωπώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις ο κ. Ιωάννης Ρέτσος Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τόνισε ότι «ο Έλληνας επιχειρηματίας πιστεύει στον Τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι η επαναφορά της έκθεσης Xenia συμπίπτει με την άνοδο του Τουρισμού».

 

Από την πλευρά του τον χαιρετισμό του ο κ. Νίκος Χουδαλάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM ΑΕ υπογράμμισε ότι «η Xenia, μια έκθεση σύμβολο για τα Ξενοδοχεία, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brands της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, μετά από 5 χρόνια απουσίας, έρχεται σε μια εποχή που ο ελληνικός Τουρισμός αναπτύσσεται γοργά και μαζί οι ανάγκες του για αναβαθμισμένες υποδομές και παροχές. Η FORUM AE, με 30 χρόνια ιστορία και υπογράφοντας μερικές από τις πιο επιτυχημένες –παγκόσμιας εμβέλειας- εκθέσεις, όπως HORECA, FOOD EXPO, ARTOZA αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό στην Ελλάδα σήμερα.

 

Ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, πρόσθεσε ότι «με παρακαταθήκη την τεράστια εμπειρία και την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία της, η FORUM βάζει τη σφραγίδα της στη νέα εποχή της Xenia, με τις αξίες, την αποτελεσματικότητα και τη μεγάλη προβολή που μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην έκθεση συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων φιλοξενούνται σε 4 αίθουσες συνολικού εμβαδού 45.000 τ.μ.

 

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που θα διαρκέσει η έκθεση θα πραγματοποιηθούν 5 μεγάλες εκδηλώσεις (Build Hotel, Digi Hotel, Gastronomy Summit, 1st Int’l Hospitality forum, Smart Hotel) στις οποίες θα δώσουν το παρών 130 ομιλητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και έμπειροι εξειδικευμένοι εισηγητές.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<