«Σαρώνει» όλη τη χώρα η κακοκαιρία, χαλάζι και στην Αθήνα

17-11-2017, 11:55
«Σαρώνει» όλη τη χώρα η κακοκαιρία, χαλάζι και στην Αθήνα

Δεν λέει να κοπάσει η φονική κακοκαιρία «Ευριδίκη», που πλήττει και έχει «βυθίσει» στο πένθος όλη τη χώρα, την ώρα που η Δυτική Αττική αγωνιά για τους αγνοούμενους και θρηνεί για 16 νεκρούς. Οι μετεωρολόγοι κρούουν το καμπανάκι πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν έως το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου και συνιστούν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, αν είναι αναγκαίες.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής η Αττική παραδόθηκε ξανά στο έλεος της κακοκαιρίας, με την εμφάνιση πολύ ισχυρής καταιγίδας, η οποία συνοδεύτηκε από αστραπές και βροντές.

Μάλιστα, η τροχαία ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Σημειώνεται πως  χθες το βράδυ το χαλάζι έπεφτε με ορμή ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και πολλά προβλήματα με το ρεύμα κι όχι μόνο να έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές.

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στην Πιερία

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτι που πλημμύρισε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Πιερία και ειδικότερα την περιοχή του Βαρικού, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρησε απεγκλωβισμού τους από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των ΕΜΑΚ, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια μέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, είχε δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 43 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην Βεργίνα άντρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένας 27χρονο άντρα από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ύστερα από ακινητοποίηση του σε ρέμα σε αγροτική περιοχή της Βεργίνας. Ο 27χρονος μεταφέρθηκε σε ασφαλή σημείο και είναι καλά στην υγεία του.

Δύσκολες ώρες (και) για τα Τρίκαλα  – Υπερχείλισε ο Πηνειός 

Συναγερμός έχει σημάνει στα Τρίκαλα καθώς με το πρώτο φως της μέρας ο Πηνειός υπερχείλισε εντός των μεγάλων αναχωμάτων λόγω της κακοκαιρίας, και πλέον η στάθμη του ανεβαίνει πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της περιοχής, έχει σημάνει συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως η περσινή καταστροφική πλημμύρα. Ήδη εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό, ενώ χθες πλημμύρισε το Νοσοκομείο Τρικάλων και πολλά σημεία της πόλης μετατράπηκαν σε λίμνες.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Στο μεταξύ, Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ, οπότε πρόσκαιρα θα στραφούν στα βόρεια σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στο Ιόνιο, πιθανόν κατά διαστήματα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές) και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι κυρίως στα νότια, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 15-11-2017
Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<