Σάλλας: Μείωση του συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 3% ως το 2020

09-11-2017, 12:20
Σάλλας: Μείωση του  συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 3% ως το 2020

Στα επόμενα βήματα που -κατά την άποψη του- πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει η ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Lyktos Group.

 

Στις κινήσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ώστε να εδραιωθεί η ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Μιχάλης Σάλλας σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης «ΔιαΝΕΟσις».

 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Lyktos Group, ο οποίος τόνισε ότι «το κυρίαρχο ζήτημα της Ελλάδας είναι πώς θα έχει διεθνή παρουσία με ανταγωνιστικούς όρους στους τομείς που θα επιλέξει να εξειδικευθεί», προσθέτοντας ότι «είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε όλοι, ότι η ελληνική οικονομία της επόμενης ημέρας πρέπει να είναι εξωστρεφής».

 

«Για να πάμε σε τροχιά ανάπτυξης, πρέπει να θεσπιστεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για μια δεκαετία, να προβλεφθεί μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων κατά 3% κάθε χρόνο, ως το 2020, με στόχο να αυξηθεί η επενδυτική δραστηριότητα» εκτίμησε.

 

Σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία για τους επιχειρηματίες, καταθέτοντας πρόταση για την ίδρυση ΚΕΠ επιχειρηματικότητας, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές.

 

Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, τόνισε ότι οι τομείς που πρέπει να προσανατολισθεί είναι η εξωστρέφεια, με βαρύτητα στην ποιότητα, η καινοτομία, η έρευνα, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η πράσινη επιχειρηματικότητα.

 

Ο Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε και στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία χαρακτήρισε, ως προνόμιο για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, λέγοντας ταυτόχρονα ότι «είναι ένα ιστορικό μέρος που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα μπορούσε να μετατραπεί σε πόλο παραγωγής διεθνών και ποιοτικών προϊόντων, με βασικά γνωρίσματα την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα».

 

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού «ΔιαΝΕΟσις», Διονύσης Νικολάου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «όλοι πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη είναι η αναγκαία λύση για την έξοδο από την κρίση, αλλά ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερη σημασία το πώς».

 

Αναφερόμενος ειδικά στην Ηλεία, ο Διονύσης Νικολάου είπε ότι «οι περιοχές “Natura”, τα λιμάνια, οι αρχαιολογικοί χώροι, ο αγροτικός τομέας και ιδιαίτερα το νέο συνεταιριστικό κίνημα είναι μερικά από τα όπλα της Ηλείας, για να επιτύχει διατηρήσιμη ανάπτυξη».

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «τα συμπεράσματα της εκδήλωσης θα δώσουν το έναυσμα για εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με την ανάπτυξη του νομού μας» και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε ότι αυτά τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν μια καλή αφετηρία για να αναπτύξουμε τον δικό μας διάλογο πάνω στα θέματα της δικής μας κοινωνίας και επιχειρηματικότητας.

 

Πρέπει να αναπτύξουμε κοινό βηματισμό, ώστε όλες μας οι δυνάμεις να συντείνουν σε κάποιους βασικούς στρατηγικούς στόχους, που θα μας δώσουν θετικά αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στη στρατηγική ανάπτυξης των λιμανιών, στην επιρροή της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία και στους βασικούς άξονες του νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<