Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα

15-02-2013, 10:56
Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα

Αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει παραμένουν και σήμερα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ενισχύονται συνεχώς.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι αγρότες παραμένουν στη θέση τους, ενώ, σήμερα, αντιπροσωπεία τους πρόκειται να μεταβεί στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ, στη Λάρισα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα ακριβά τιμολόγια, αλλά και να ζητήσει λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους μετασχηματιστές, που ολοένα και λιγοστεύουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, μέχρι και αυτήν την ώρα δεν υπάρχει απάντηση στο αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικών Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι Θεσσαλοί αγρότες προτίθενται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία σε κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, ώστε να μην "περάσει" το μέτρο της κατάσχεσης για χρέη άνω των 300.000 ευρώ και "χάσουν οι άνθρωποι όσα έφτιαξαν με κόπο" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπούτας.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, παραμένουν τα μπλόκα στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα, χωρίς ωστόσο να κλείνουν δρόμους.

Στις Σέρρες, οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας θα δώσουν σήμερα το "παρών" στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Καβάλα, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στις Σέρρες, πρόκειται να κλείσουν την εθνική οδό συμβολικά, από τις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος τού δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, θα κινηθούν, με τα τρακτέρ τους, προς το κέντρο της Καβάλας, προκειμένου να λάβουν και αυτοί μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται με τη συμμετοχή των περισσότερων φορέων της πόλης.

Άλλα μπλόκα, σε Δράμα και Καβάλα, είναι αυτά στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης. Παρατεταγμένα έχουν τα τρακτέρ τους και οι αγρότες στο τελωνείο των Κήπων, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία.

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
09.21.2018 15:57

Ένωση Εκκοκιστών: Τα ποσοστά υγρασίας στο βαμβάκι έχουν άμεση συνάρτηση με τις τιμές
Ενόψει της περιόδου συγκομιδής της νέας καλλιεργητικής χρονιάς.

09.21.2018 15:45

Αιτήματα προκαταβολών για ΟΕΦ ως τις 28 Σεπτεμβρίου
Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων προκαταβολής των προγραμμάτων των Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων ανακοίνωσε το...

09.21.2018 15:03

Πληρωμή 2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων είναι 239 παραγωγοί.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<