Eldorado: «Μένουμε Ελλάδα», αλλά…- Ποιο το μήνυμα στην κυβέρνηση

21-09-2017, 14:43
Eldorado: «Μένουμε Ελλάδα», αλλά…- Ποιο το μήνυμα στην κυβέρνηση


Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην Ελλάδα καθώς θεωρούμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει πνεύμα συνεργασίας, σημειώνει η καναδική εταιρία.

Δεν αποχωρεί από την Ελλάδα η Eldorado Gold, ωστόσο διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος κριθεί μη επιτυχής, τότε η εταιρεία θα θέσει τις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές σε κατάσταση συντήρησης.

Όπως ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία στο χρηματιστήριο του Καναδά την Πέμπτη (21/09), ημέρα λήξης του τελεσιγράφου που είχε θέσει στην κυβέρνηση Τσίπρα για άρση του αδιεξόδου αναφορικά με τις εργασίας στις Σκουριές, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αναστολή των επιχειρήσεων της στη Χαλκιδική, καθώς οι τελευταίες κινήσεις της Αθήνας δείχνουν πως υπάρχει η θέληση για δοθούν όλες οι άδειες. 

Ειδικότερα, η δήλωση του επικεφαλής της Eldorado, Τζόρτζ Μπερνς, έχει ως εξής:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Ο ίδιος κατέληξε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης, αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής. Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των μεταλλωρύχων της Eldorado Gold στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίες που έχουν εξαγγείλει ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας για τις εργασίες στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στο γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κίνηση στη λεωφόρο Μεσογείων είχε διακοπεί, ενώ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.13.2019 11:45

ΥπΑΑΤ: Επιπλέον 3 εκατ. στη βιολογική γεωργία
Εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη η απόφαση για έγκριση πίστωσης 3 εκατομμυρίων ευρώ,...

11.11.2019 13:13

ΕΤΕπ: 200 εκατ. στους αγρότες για εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους
Πακέτο χρηματοδότησης με κατεύθυνση τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα ξεκινά από τα 170 εκατ. ευρώ με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ,...

11.11.2019 13:10

«Ανοίγει» η κινεζική αγορά για ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
Δεκαέξι συμφωνίες που προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<