Eldorado: «Μένουμε Ελλάδα», αλλά…- Ποιο το μήνυμα στην κυβέρνηση

21-09-2017, 14:43
Eldorado: «Μένουμε Ελλάδα», αλλά…- Ποιο το μήνυμα στην κυβέρνηση


Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην Ελλάδα καθώς θεωρούμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει πνεύμα συνεργασίας, σημειώνει η καναδική εταιρία.

Δεν αποχωρεί από την Ελλάδα η Eldorado Gold, ωστόσο διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος κριθεί μη επιτυχής, τότε η εταιρεία θα θέσει τις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές σε κατάσταση συντήρησης.

Όπως ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία στο χρηματιστήριο του Καναδά την Πέμπτη (21/09), ημέρα λήξης του τελεσιγράφου που είχε θέσει στην κυβέρνηση Τσίπρα για άρση του αδιεξόδου αναφορικά με τις εργασίας στις Σκουριές, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αναστολή των επιχειρήσεων της στη Χαλκιδική, καθώς οι τελευταίες κινήσεις της Αθήνας δείχνουν πως υπάρχει η θέληση για δοθούν όλες οι άδειες. 

Ειδικότερα, η δήλωση του επικεφαλής της Eldorado, Τζόρτζ Μπερνς, έχει ως εξής:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Ο ίδιος κατέληξε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης, αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής. Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των μεταλλωρύχων της Eldorado Gold στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίες που έχουν εξαγγείλει ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας για τις εργασίες στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στο γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κίνηση στη λεωφόρο Μεσογείων είχε διακοπεί, ενώ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.25.2020 15:21

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στήριξης, σε ελιές Καλαμών, καρπούζι, ανοιξιάτικη πατάτα και θερμοκηπιακά κηπευτικά
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου.

11.25.2020 14:37

Δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 οι αγρότες
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

11.25.2020 12:43

Βρούτσης: Σε 5 δόσεις τα χρεωστικά υπόλοιπα ελεύθ. επαγγελματιών- αυτοαπασχολούμενων- αγροτών
Ειδικότερα, η καταβολή των πέντε μηνιαίων δόσεων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 και αφορά 800.349 ασφαλισμένους, για τους οποίους...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<