Eldorado: «Μένουμε Ελλάδα», αλλά…- Ποιο το μήνυμα στην κυβέρνηση

21-09-2017, 14:43
Eldorado: «Μένουμε Ελλάδα», αλλά…- Ποιο το μήνυμα στην κυβέρνηση


Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην Ελλάδα καθώς θεωρούμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει πνεύμα συνεργασίας, σημειώνει η καναδική εταιρία.

Δεν αποχωρεί από την Ελλάδα η Eldorado Gold, ωστόσο διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος κριθεί μη επιτυχής, τότε η εταιρεία θα θέσει τις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές σε κατάσταση συντήρησης.

Όπως ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία στο χρηματιστήριο του Καναδά την Πέμπτη (21/09), ημέρα λήξης του τελεσιγράφου που είχε θέσει στην κυβέρνηση Τσίπρα για άρση του αδιεξόδου αναφορικά με τις εργασίας στις Σκουριές, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αναστολή των επιχειρήσεων της στη Χαλκιδική, καθώς οι τελευταίες κινήσεις της Αθήνας δείχνουν πως υπάρχει η θέληση για δοθούν όλες οι άδειες. 

Ειδικότερα, η δήλωση του επικεφαλής της Eldorado, Τζόρτζ Μπερνς, έχει ως εξής:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Ο ίδιος κατέληξε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση συντήρησης, αν ο διάλογος με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποδειχθεί μη επιτυχής. Ταυτόχρονα, είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων».

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των μεταλλωρύχων της Eldorado Gold στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίες που έχουν εξαγγείλει ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας για τις εργασίες στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στο γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κίνηση στη λεωφόρο Μεσογείων είχε διακοπεί, ενώ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.22.2018 11:51

Κομισιόν: Απαράδεκτοι οι δασμοί των ΗΠΑ στις ισπανικές ελιές
Στην ημερήσια διάταξη της ΕΕ τέθηκε το ζήτημα της αύξησης των δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά 34,75%, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι...

06.22.2018 11:46

Έως 30/6 κάθε έτους συμπληρωματικά στοιχεία στο ΟΣΔΕ για βασική ενίσχυση στη βιομηχανική κάνναβη
Τροποποιητική απόφαση που καθορίζει τους όρους για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης στους καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης...

06.22.2018 11:26

ΣΕΟ: Ενέργειες για παράνομη χρήση ΠΟΠ/ΠΓΕ από οινοποιεία άλλων χωρών
Στελέχη των υπουργείων ενημερώθηκαν αναφορικά με τις περιπτώσεις χρήσης των ΠΓΕ «Μακεδονία», «Θράκη» και «Αιγαίο» σε οίνους που...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<