ΠΣΕ: Η έξοδος στις αγορές είναι μία πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη

25-07-2017, 15:54
ΠΣΕ: Η έξοδος στις αγορές είναι μία πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη

 "Σε μια κρίσιμη καμπή για τις ελληνικές εξαγωγές, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου ύστερα από τρία χρόνια 'απομόνωσης' ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα", αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Όπως  επισημαίνεται, πρόκειται για μια πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη, η οποία συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εξομάλυνση των εμπορικών συναλλαγών εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θετικών γεγονότων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Όπως αναφέρει, από τα πιο πρόσφατα ήταν η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ταχύτερη επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ στις φορολογικά συνεπείς εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για άμεση και χωρίς έλεγχο επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που έχουν υψηλά ποσά πιστωτικού υπολοίπου και εμφανίζουν υψηλό βαθμό φορολογικής συμμόρφωσης.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και προσωπικά η πρόεδρος του, η κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη χαιρετίζουν τις ενέργειες του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή καθώς αποτελούν έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλει ο εξαγωγικός κόσμος υπό αντίξοες συνθήκες.

Ο ΠΣΕ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, περιμένει τις επόμενες κινήσεις της Πολιτείας για την τόνωση της Εξωστρέφειας, με κυριότερη την οριστική άρση των capital controls που εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.  

"Με τον τρόπο αυτό, "θα τριτώσει το καλό" για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τον εξαγωγικό κόσμο, οι οποίοι προσδοκούν σε περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος και σε ταχεία αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας".

Ακόμη ο ΠΣΕ σημειώνει πως οι ελληνικές εξαγωγές συνεχίζουν και φέτος την ανοδική τους πορεία, και όπως όλα δείχνουν βαδίζουν προς νέο ρεκόρ εξωστρέφειας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ήδη, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) σε επίπεδο 5μήνου, η συνολική αξία των εξαγωγών εμφανίζεται αυξημένη κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ ή κατά 19,5% (στα 11,79 δισ. ευρώ, από 9,87 δισ. στο αντίστοιχο 5μηνο του 2016). Μάλιστα, χωρίς να υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή, η αξία των εξαγωγών καταγράφει αύξηση κατά 519,8 εκατ. Ευρώ ή κατά 7%.

Θέματα της ίδιας ενότητας
04.19.2018 18:39

ΔΕΣΦΑ: Στην κοινοπραξία της Snam το 66% με αντίτιμο 535 εκατ. ευρώ
Τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας των εταιρειών «Snam S.p.A.», «Enagás Internacional S.L.U.» και «Fluxys S.A.» ύψους 535 εκατ. ευρώ για την...

04.19.2018 15:16

Σε 48ωρες απεργίες προχωρά από τη Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κινητοποιούνται κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης καθώς και άλλων κινήσεων της κυβέρνησης στα...

04.19.2018 14:15

Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας: Ο ίδιος ΑΤΑΚ σε πολλά και μικρά αγροτεμάχια με εντολή υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ
Προφορική εντολή στις Πύλες Εισόδου ΟΣΔΕ να καταχωρούν τις δηλώσεις, βάζοντας στα τεμαχισμένα ιδιόκτητα αγροτεμάχια τον ίδιο ΑΤΑΚ σε...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<