Αποστόλου: Έχουμε το εργαλείο των 6 δισ. για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της ανάπτυξης

19-06-2017, 12:25
Αποστόλου: Έχουμε το εργαλείο των 6 δισ. για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της ανάπτυξης

"Υπάρχει μια συγκυρία, η γνωστή απόφαση του Eurogroup, που μας δείχνει τον δρόμο για να βγούμε στις αγορές, για να βάλουμε ένα τέλος στο μνημόνιο. Σε αυτή τη διαδικασία ο αγροτικός χώρος έχει αυτή την ώρα και τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και άλλα πολλά, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και τους πόρους, το εργαλείο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, κοντά στα 6 δισ. πόρους" τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο FM 104,9". "Πρέπει να επιταχύνουμε από εδώ και πέρα όλη τη διαδικασία, ούτως ώστε αυτό που λέμε ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο να μας δώσει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα" πρόσθεσε.

Καθ΄οδόν προς το Ναύπλιο όπου θα συναντηθεί με αγρότες, μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση και στη συνέχεια θα εξεταστούν τρόποι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη θεομηνία.

Σχετικά με την ανάπτυξη της καλλιέργειας αρωματικών φυτών υπογράμμισε ότι έγινε ένα "κάλεσμα στους αγρότες, γιατί πρόκειται για μια δραστηριότητα, η οποία έχει τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες. Είναι εύκολη καλλιέργεια, που έχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση. Και ειδικά η χώρα μας, έχοντας μια χλωρίδα, που, ιδιαίτερα όσον αφορά τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, είναι πάρα πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο, πρέπει να υπηρετήσει αυτό το προνόμιο".

Με αφορμή την παρουσία του στην Ημαθία αναφέρθηκε στην ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης για το ροδάκινο, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταθέσει, σε συνεργασία με το υπουργείο, φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τεκμηριώνοντας τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή ώστε να εφαρμοστεί και στον συγκεκριμένο κλάδο κάτι που έγινε για άλλες χώρες την περασμένη χρονιά στον γαλακτοκομικό κλάδο.

Για τις αντιδράσεις αγροτών της περιοχής έκανε λόγο για διαμαρτυρία από συγκεκριμένο κόμμα και πρόσθεσε: "Δικαίωμα όλων είναι να διαμαρτύρονται. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας γιατί η προσπάθειά μας είναι να στηρίξουμε τον χώρο μέσα από τις δυνατότητες που διαμορφώνονται και από την εθνική πολιτική και από την ευρωπαϊκή πολιτική. Μην ξεχνάμε ότι το βασικότερο εργαλείο στήριξης του αγροτικού χώρου είναι η κοινή αγροτική πολιτική, είναι στο πλαίσιο των επενδύσεων το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Και αυτά είναι πόροι που εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το αν υπάρχουν κοσμοθεωρίες διαφορετικής προσέγγισης αυτό είναι άλλο και μπορούμε να το κουβεντιάσουμε σε άλλα fora, να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις. Αυτή την ώρα προέχει να στηρίξουμε το συγκεκριμένο χώρο παίρνοντας έστω και ένα ευρώ επιπλέον".

 

Θέματα της ίδιας ενότητας
06.25.2019 15:07

Ο Δομαζάκης φέρνει υποψήφιο επενδυτή στην Creta Farms
Πρόκειται για τον Θεόδωρο Δουζόγλου, ο οποίος προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρείας SCDGROUP LTD, που εδρεύει στην Κύπρο.

06.25.2019 13:17

Χωρίς πλοία στις 3 Ιουλίου - 24ωρη απεργία της ΠΝΟ
Οι ναυτεργάτες επιμένουν για τα εργασιακά τους και για ειδικότερα για τις μειωμένες συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της...

06.25.2019 12:16

Δράση ΕΣΠΑ για ενίσχυση 7.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις απασχόλησης.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<