Αποστόλου: Η κυβέρνηση και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να λύσει προβλήματα των αγροτών

06-06-2017, 14:45
Αποστόλου: Η κυβέρνηση και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να λύσει προβλήματα των αγροτών

 «Η κυβέρνηση ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθεί να λύσει προβλήματα των αγροτών» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή για την τροπολογία με την οποία διευρύνεται ο αριθμός των κατ΄ επάγγελμα αγροτών που θα δικαιούνται μείωση του φόρου εισοδήματος.
 
Με την τροπολογία τροποποιούνται διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ως προς τις προϋποθέσεις εφαρμογής της μείωσης του φόρου για τους ασκούντες αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη ως συνολικό (επί του οποίου τουλάχιστον το 50% πρέπει να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα, προκειμένου οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες να δικαιούνται τη μείωση) δεν θα συμπεριλαμβάνεται πλέον η κύρια σύνταξη του ΟΓΑ, οι αμοιβές από παροχή με εργόσημο, οι αμοιβές εργαζομένων υπαγόμενων στην ασφάλιση του ΟΓΑ, σε τυποποιητήρια, συσκευαστήρια κλπ, έως 150 ημερομίσθια ανά έτος και οι αμοιβές μελών αγροτικών ή/και γυναικείων συνεταιρισμών τα οποία απασχολούνται περιστασιακά και υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ.
 
«Βλέπετε ότι και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης φέρνουμε και θετικές ρυθμίσεις. Απλά να υπενθυμίσω ότι πριν λίγες ημέρες ήμασταν εμείς που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία φέραμε τον ΦΠΑ του αγροτικού χώρου από το 24% στο 13%, παρά τις δικές σας προτροπές, άρον- άρον να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
«Σήμερα, με τη νομοθετική πρωτοβουλία που φέρνουμε, βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο το φορολογικό. Οι προερχόμενοι και ασχολούμενοι με τη γεωργία και κτηνοτροφία, είτε συνταξιούχοι, είτε εργαζόμενοι αγρότες σε συνεταιρισμούς, είτε εργαζόμενοι με εργόσημα, ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, είτε ορισμένες άλλες κατηγορίες ευαίσθητων ομάδων στην ύπαιθρο, δεν θα χάσουν το αφορολόγητο.
 
Αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση ακόμη και αυτή τη στιγμή. Προσθέστε και την εξαίρεση για το 2017 και 2018 του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ», είπε ο κ. Αποστόλου και επέμεινε: «Εμείς προσπαθούμε, και διαρκώς θα προσπαθούμε, να βελτιώνουμε και να λύνουμε πολλά προβλήματα των αγροτών. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Αυτά κάνουμε εμείς. Δεν φέρνουμε μόνο προαπαιτούμενα, αλλά σημαντικές βελτιώσεις. Εσάς εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα υπονομεύσετε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση σε μια ώρα που ιδιαίτερα με τη στάση σας δείχνετε πως την ανάγκη για εθνική συναίνεση δεν είστε διατεθειμένοι να την υπηρετήσετε».
 

Θέματα της ίδιας ενότητας
07.26.2017 15:36

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού του αλιευτικού κλάδου, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την ανάγκη ενίσχυσης, στήριξης και εκσυγχρονισμού της αλιείας και των αλιευτικών μεθόδων τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...

07.26.2017 14:25

Συναλλαγές με POS: «Ουρές» στις τράπεζες για τα «μηχανάκια» αλλιώς «τσουχτερό» το πρόστιμο
«Καμπάνα» 1.500 ευρώ θα επιβληθεί σε όσους επιχειρηματίες δεν έχουν εγκαταστήσει τα «μηχανάκια» POS για τις συναλλαγές τους μέχρι αύριο,...

07.26.2017 14:09

Στήριξη της μελισσοκομίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017 – 2018.

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<