Portal για επενδύσεις και επιδοτήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς

10-05-2017, 14:44
Portal για επενδύσεις και επιδοτήσεις από την Τράπεζα Πειραιώς

Ενημέρωση με "ένα κλικ" για το σύνολο των διαθέσιμων -θεσμοθετημένων- χρηματοδοτικών εργαλείων και επιδοτήσεων, υπόσχεται στην ελληνική επιχειρηματικότητα, η Τράπεζα Πειραιώς.H Τράπεζα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να ενισχύσει την πολύ μικρή επιχειρηματικότητα (τζίρος έως 2,5 εκατ.ευρώ) με χορηγήσεις της τάξης του 1,2 δισ.ευρώ και τη μεσαία επιχειρηματικότητα με ακόμη 2 δισ.ευρώ ενώ ήδη από τα ύψους 40 δισ.ευρώ επιχειρηματικά δάνεια που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, τα 23 δισ.ευρώ αφορούν της μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από την Παρασκευή 12 τρέχοντος ανοίγει τις πύλες της η νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή πύλη, «360° Funding» (www.360funding.gr), της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την ελεύθερη, απλοποιημένη και χωρίς κόστος, πρόσβαση σε όλο το φάσμα των πληροφοριών που ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις οι οποίες αναζητούν προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

 

Με το 360ο Funding της Τράπεζας Πειραιώς, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης, εθνικές (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αναπτυξιακός νόμος) και ευρωπαϊκές (πχ. HORIZON 2020) τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

Όπως επεσήμανε ο κ.Δ.Βερελής, Senior Director (Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα), κατά την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης, "βασικό πλεονέκτημα του www.360funding.gr είναι η δυνατή μηχανή αναζήτησης που διαθέτει, στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταχωρήσει τις εξατομοικευμένες ανάγκες του σε επιδοτήσεις και είτε να αντλήσει άμεσα πληροφόρηση, είτε να λάβει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν καταστούν διαθέσιμα τα προγράμματα για τα οποία ενδιαφέρεται".

 

"Μετά από μια τόσο παρατεταμένη κρίση είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να επιβιώσουν, να μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία" τόνισε η κα. Ευτ.Κασελάκη, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, (Λιανική Τραπεζική, Δίκτυα & Καταθέσεις), της Τραπέζης Πειραιώς.

 

"Η ανάπτυξη θα έρθει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", τόνισε η κα.Μ.Καραφουλίδου, Senior Director, (Λιανική Τραπεζική, Δίκτυα & Καταθέσεις -Τραπεζική ΜΕΕ - Προϊόντα Δανείων), καθιστώντας σαφές ότι υπάρχει πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων, την πρόσβαση στα οποία καθιστά ευχερέστερη η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του νέου διαδικτυακού της κόμβου.

Όπως τονίστηκε, εκ μέρους των στελεχών της Τραπέζης Πειραιώς, η δημιουργία του 360° Funding υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο και σύγχρονο σημείο ενημέρωσης που να διευκολύνει την διάδοση της διαθέσιμης πληροφόρησης για τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σήμερα είναι πολυσύνθετη, διάσπαρτη και πολλές φορές δυσνόητη. Παράλληλα υπηρετεί την πολιτική της Τράπεζας που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη επενδυτικών προσπαθειών.

 

Μέσω της διαδικτυακής πύλης 360° Funding, ο επιχειρηματίας αποκτά προσωποποιημένες λύσεις στο χώρο των χρηματοδοτικών ενισχύσεων και κατευθύνεται με εύκολο και άμεσο τρόπο στην εύρεση του κατάλληλου χρηματοδοτικού προγράμματος που ανταποκρίνεται στις επενδυτικές του ανάγκες. Επιπλέον, στο 360° Funding προβάλλονται τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς- όπως το Πειραιώς Επιχειρείν 360°- τα οποία έρχονται να υποστηρίξουν την υλοποίηση της επένδυσης μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και να συμβάλλουν σε μία βιώσιμη, ρεαλιστική και επιτυχημένη επένδυση για την επιχειρηματική του ανάπτυξη.

 

Το περιεχόμενο του 360° Funding ανανεώνεται συνεχώς και παρέχει στους ενδιαφερόμενους εντελώς δωρεάν:

 

- Πρόσβαση σε όλη την επικαιρότητα σχετικά με τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και δυνατότητα λήψης newsletter για τακτική ενημέρωση
- Χρήση της μηχανής αναζήτησης για να εντοπίζουν το πρόγραμμα ενίσχυσης που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας
- Ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα (προκηρύξεις) που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό τους προφίλ
- Εξειδικευμένους ενημερωτικούς οδηγούς για τα προγράμματα ενίσχυσης

 

Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη επενδυτικών προσπαθειών των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης. Γι’ αυτό, μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης, μεταφέρει στους επιχειρηματίες την πολυετή εμπειρία της στην διαχείριση των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδοτικής ενίσχυσης, ενώ παράλληλα το δυναμικό της Τράπεζας υποστηρίζει τον επιχειρηματία σε κάθε στάδιο, καλύπτοντας τις επιχειρηματικές του ανάγκες.
 

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

10.14.2022 16:54

Γεωργαντάς: Ψυχή της γης μας η Ελληνίδα αγρότισσα
Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνίδα αγρότισσα στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και τη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<