Στις 2/2 ξεκινά 10η Διεθνής Έκθεση Zootechnia

17-01-2017, 14:53
Στις 2/2 ξεκινά 10η Διεθνής Έκθεση Zootechnia

Περισσότεροι από 900 εκθέτες θα συμμετάσχουν στη φετινή 10η διεθνή έκθεση "Zootechnia", που διοργανώνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, στο χρονικό διάστημα 2-5 Φεβρουαρίου 2017.

 

Σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια εταιρεία επισημαίνει ότι οι φετινές συμμετοχές στη "Zootechnia" υπερβαίνουν τα επίπεδα της προηγούμενης διοργάνωσης, καλύπτοντας μάλιστα ένα περίπτερο παραπάνω. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης, εντάσσεται το ότι οι έμμεσοι εκθέτες προέρχονται από 38 χώρες και οι άμεσοι από 11 (είναι η πρώτη φορά που η Zootechnia έχει τόσο μεγάλο αριθμό άμεσων εκθετών από ξένες χώρες).

 

Δυναμικό "παρών" στην έκθεση θα δώσουν όλες οι κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών του κτηνοτροφικού-πτηνοτροφικού κλάδου, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η παρουσία γκρουπ επισκεπτών από-μεταξύ άλλων- την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο, σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.

 

Η Zootechnia περιλαμβάνει το Σαλόνι Αλόγου, καθώς και το Pet Festival, τα οποία στην επικείμενη διοργάνωση θα είναι ανανεωμένα και με πολύ περισσότερα εκθέματα, σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. Ακόμη, η έκθεση είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες είναι οι εξής:

 

- "Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωική παραγωγή", που αποτελεί μια εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν οι ΔΕΘ-Helexpo και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

- "Η Κτηνοτροφία ως μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας". Ημερίδα που την συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Ε.Ζ.Ε.

 

- "Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων". Μία εκδήλωση, που είναι συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του ΕΚΕΤΑ-ΙΕΤΕΘ.

 

- "Το Κρέας και τα Προϊόντα του" (Πανελλήνιο Συνέδριο), που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Meat News. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

 

- Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.

 

- Η ημερίδα με θέμα "Νέες Απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία", την οποία πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.
Υπογραμμίζεται ότι την Zootechnia υποστηρίζουν οι σημαντικότεροι φορείς του κλάδου, που είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

Θέματα της ίδιας ενότητας
11.13.2019 11:45

ΥπΑΑΤ: Επιπλέον 3 εκατ. στη βιολογική γεωργία
Εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη η απόφαση για έγκριση πίστωσης 3 εκατομμυρίων ευρώ,...

11.11.2019 13:13

ΕΤΕπ: 200 εκατ. στους αγρότες για εκσυγχρονισμό της παραγωγής τους
Πακέτο χρηματοδότησης με κατεύθυνση τον αγροτικό τομέα, το οποίο θα ξεκινά από τα 170 εκατ. ευρώ με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ,...

11.11.2019 13:10

«Ανοίγει» η κινεζική αγορά για ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα
Δεκαέξι συμφωνίες που προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<