Στον κλάδο της αλιείας επεκτείνεται το Πρόγραμμα Συμβολαιακής της Πειραιώς

28-12-2016, 16:50
Στον κλάδο της αλιείας επεκτείνεται το Πρόγραμμα Συμβολαιακής της Πειραιώς

Τη διεύρυνση του επιτυχημένου Προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας και στον κλάδο της αλιείας γνωστοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αφετηρία αυτού του προγράμματος στον τομέα της θαλάσσιας αλιείας αποτελεί η συνεργασία με την εταιρεία ΜΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η τράπεζα συνεχίζει δυναμικά την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, ενώ, ταυτόχρονα, συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας κλάδων της αγροτικής οικονομίας, με σημαντική συμβολή στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της χώρας σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, καθώς και στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της.

 

Η εταιρεία ΜΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ δραστηριοποιείται από 15ετίας και πλέον στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, στον τομέα εμπορίας φρέσκων και νωπών ψαριών. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση Μέσης και Υπερπόντιας Αλιείας τρίτης γενιάς με συνεχή ανοδική πορεία και αλιευτικό στόλο που ανέρχεται σε 11 γρι-γρι, έξι μηχανότρατες, καθώς και άλλα μικρότερα αλιευτικά σκάφη. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει εστιάσει στις εξαγωγές ιχθυαλιευμάτων εντός της ΕΕ, καθώς και σε τρίτες χώρες.

 

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος για μία «Υπεύθυνη Αλιεία», η περιβαλλοντική οργάνωση WWF HELLAS και η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, σε συνεργασία με τους αλιείς της εταιρείας ΜΑΝΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υλοποιούν, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο ένα πρόγραμμα βελτίωσης βιωσιμότητας στόλου, που αφορά σε πληθυσμούς σαρδέλας και γαύρου που αλιεύουν τα συγκεκριμένα σκάφη.

 

 

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διατήρηση των φυσικών θαλάσσιων πόρων, τη βιωσιμότητα της αλυσίδας προμηθειών θαλάσσιων αλιευμάτων, αλλά και την παροχή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές. Κατά την υλοποίησή του, αξιολογείται η κατάσταση του στόλου γρι-γρι της Καβάλας, σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης MSC, ενώ, στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι φορείς διαμορφώνουν από κοινού τις αναγκαίες προτάσεις για την επίτευξη των παραπάνω στόχων που αποτελούν σημεία κρίσιμης σημαντικότητας, δεδομένου του μεγάλου ποσοστού υπεραλίευσης που παρατηρείται, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Μέσω του διευρυμένου Προγράμματος Συμβολαιακής Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς, ο αλιέας έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, για να ανταποκριθεί στις δαπάνες της αλιευτικής δραστηριότητάς της, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή των αλιευμάτων του, όταν τα παραδώσει στην εταιρεία.

 

Αυτή η νέα συμφωνία Συμβολαιακής Αλιείας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση, που πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Θέματα της ίδιας ενότητας
10.19.2021 15:23

Θεσσαλονίκη: Στήριξη μυδοκαλλιεργητών που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή, ζητά το ΓΕΩΤΕΕ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη της μυδοκαλλιέργειας στον Θερμαϊκό κόλπο και στα αλιεύματα εσωτερικών υδάτων (λίμνες και ποτάμια),...

10.19.2021 14:47

Τρίκαλα: Μεγάλες ζημιές σε βαμβάκι, αμπέλια και καπνό από τις βροχοπτώσεις
Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις,...

10.19.2021 14:39

Σ. Κεδίκογλου: Η επιστήμη «βοήθεια» στην ταχύτερη αναζωογόνηση του φυτικού πλούτου της Βόρειας Εύβοιας
Για την ανάγκη λήψης δράσεων που θα συμβάλουν στην συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού και την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στην...

Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 35, ΤΚ:11743, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ 210-9249571/2, FAX:210-9249573
<